NBA: Četvrti poraz Kingsa u nizu

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Petak, 23.12.2005.

10:13

Default images

Čikago – Klivlend 100:108

Lebron Džejms je bio u žestokom napadu u trećoj četvrtini, skočio je da zakuca i....Kleng! Pogodio je samo obruč. Bio je to jedini loš potez Džejmsa koji je postigao 37 poena i predvodio Klivend Kavalirse do pobede protiv Čikaga od 108:100.

"Nisam smeo da promašim to zakucavanje", rekao je Džejms.

Nekoliko trenutaka kasnije isti scenario se ponovio. Ipak ovog puta, Džejms je bio neumoljiv.

Dejmon Džons je pomogao da se dobiju Bulsi, pogodivši tri vezane trojke u poslednjoj četvrtini, pa su Kavsi (15-9) dobili četvrtu utakmicu za redom. Džejms koji je treći strelac lige šutirao je 12-25 iz igre i 4-6 za tri poena. Zidrunas Ilgauskas je dodao 25 poena uz perfektan šut iz igre 11-11 i 11 skokova. Džons je bio ključ serije u poslednjoj deonici od 15-0 sa tri trojke i završio je duel sa 15 postignutih poena.

"Pogodio je neke velike šuteve. Srećan sam što igra na našoj strani", rekao je Džejms.

Leri Hjuz je bio starter i postigao je 9 poena pošto je propustio jučerašnji trening zbog posete svom bratu. Saša Pavlović nije ulazio u igru odlukom trenera.

"Moramo da znamo kako da se prilagođavamo na utakmicama. Kada stvari ne idu na naš način moramo da se regrupišemo i borimo snažnije", tvrdi bek Bulsa Kirk Hajnrih.

Ben Gordon je završio duel sa 22 poena, a Andres Noćioni sa 21, što je njegov ovosezonski rekord.

Utakmicu je posmatrao i osvajač šest titula prvaka sa Bulsima Skoti Pipen koji je doživeo prave ovacije kada je uhvaćen na velikom ekranu u dvorani.

Sakramento – Dalas 95:105

Niko od saigrača Dirka Novickog nije bio iznenađen njegovom sjajnom partijom u poslednjoj četvrtini. On je zabeležio ovosezonski rekord sa 37 poena od kojih je 14 dao u poslednjoj četvrtini i tako doneo svom timu trijumf u Arko Areni protiv Sakramenta sa 105:95.

"To je naš MVP. Hranili smo ga loptama jer smo znali da će da iskoristi svaku prednost. Dirk je večeras bio Dirk", rekao je bek Mevsa Džejson Teri.

Meveriksi su u večerašnji duel ušli posle katastrofalnog poraza od Lejkersa 122:90 pre dve večeri kada je Kobi Brajant ubacio 62 poena za samo tri četvrtine.

"Mnogo smo razmišljali o tom meču i zato smo večeras ušli u duel odlučni da nam se takve stvari ne ponove. Dobro smo počeli, oni su se vratili, ali smo rešili sve u poslednjoj deonici", rekao je bek Mevsa Devin Heris.

Džejson Teri je dao 19 koševa, a Devin Heris 15. U poraženom timu Majk Bibi je ubacio 22 poena. Šarif Abdur-Rahim je dodao 13 poena i 8 skokova, a Bred Miler 12 koševa. Sakramento je igrao bez povređenih startera Bonzija Velsa i Peđe Stojakovića, a bio je ovo četvrti uzastopni poraz tima koji je pre samo nekoliko godina bio jedan od glavnih kandidata za titulu.

Dalas Meveriksi ove sezone na strani imaju skor od 9 pobeda i 4 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: