"Flip" Marej kao Radmanović

Izvor: B92, nba.com

Četvrtak, 29.09.2005.

11:54

Default images

Vladimir Radmanović nije jedini košarkaš koji voli da rizikuje. On je pre nedelju dana odbio šestogodišnji ugovor na 42 miliona dolara i potpisao jednogodišnji vredan 3,2 miliona. Njegovim stopama je krenuo i Ronald "Flip" Marej, koji je odbio višegodišnji ugovor i potpisao samo jednu sezonu za 875 hiljada dolara.

Njih dvojica su bili ograničeno slobodni agenti zbog čega su Soniksi imali pravo da odgovore na sve ponude drugih timova. Pošto nijedan drugi klub nije pokazao naročito interesovanje za ova dva igrača, morali su da obnove ugovore sa Sijetlom. Ovim potezom će postati slobodni agenti sledeće sezone i moći će da promene sredinu.

Rik Sand, generalni menadžer Soniksa, ponudio je prošle nedelje Radmanoviću četiri različite opcije ugovora kao i mogućnost promene dužine ugovora. Predpostavlja se da je Sand nešto slično ponudio i Mareju.

Marej je u Sijetl stigao u februaru 2003. godine, posle trejda sa Milvokijem koji je uključivao Gerija Pejtona i Reja Alena.

Prošle sezone Marej je prosečno beležio 7 poena i 2 skoka po utakmici. Pred kraj sezone i u plej ofu njegovo mesto u timu preuzimao je ruki Demijen Vilikins.

S obzirom na novonastalu situaciju u timu Sand je bio prinuđen da ponudi novi ugovor Redžiju Evansu, koji je takođe želeo promenu sredine. Iz tima su ove sezone otišli Antonio Denijels i Džerom Džejms, koji su za svoje ugovore sa Vašingtonom i Njujorkom dobili po 30 miliona dolara.

U ovom momentu je malo verovatno da će Evans dobiti dovoljno primamljivu ponudu, pa se predpostavlja da bi i on mogao da uradi isto što i njegove kolege Marej i Radmanović. Međutim, za njega ja taj rizik mnogo veći pošto je potražnja za visokim krilima, koji odlično skaču i dobro igraju odbranu ali nisu naročito precizni, veoma mala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: