Radmanović još godinu u Soniksima

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2005.

02:37

Default images

Reprezentativac SCG Vladimir Radmanović potpisao je novi ugovor sa NBA timom Sijetl Supersoniks samo jedan dan posle šokantno ispadanja selekcije SCG sa Evropskog prvenstva.

Soniksi su igraču koji igra na pozicijama tri i četiri dali novi jednogodišnji ugovor. Radmanović nije dobio dugotrajniji ugovor, ali će sledećeg leta biti neograničeni slobodni agent. Finansijski uslovi nisu saopšteni.

Generalni menadžer kluba sa severozapada Rik Sand rekao je da smatra Radmanovića “igračem koji može da igra na više pozicija i ima odličan šut za tri poena, a uz to se odlično uklapa u koncepciju kluba”.

Radmanović je sve četiri NBA sezone proveo u Soniksima, koji su ga 2001. godine izabrali kao 12. pik na draftu. Pre toga igrao je za Crvenu zvezdu i FMP Železnik.

Prošle sezone Radmanović je imao prosek od 11,8 poena i 4,6 skokova po utakmici (na 63 meča), a sve do neugodne povrede bio je ozbiljan kandidat za najboljeg šestog igrača u ligi. U istoriji Soniksa on je sedmi trojkaš (438 pogodaka)

Radmanović je bio član nacionalnog tima SCG koji je doživeo debakl na Evropskom prvenstvu, ispadanjem u osmini finala. U odlučujućem meču Radmanović je ubacio 14 poena, uz šut 4/4 za tri poena, a odluka selektora Obradovića da ga ne uvodi u igru u poslednjoj četvrtini izazvala je velike kontroverze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: