Jao Ming najslavniji Kinez

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2005.

21:22

Default images

Kapiten kineske košarkaške reprezentacije i NBA zvezda Jao Ming, po drugi put zaredom proglašen je za najslavnijeg Kineza u svetu. Ovu prestižnu titulu dodelilo mu je kinesko izdanje magazina Forbs.

Pored činjenice da je zvezda Hjuston Roketsa u prošloj sezoni samo od ugovra zaradio 18,5 miliona dolara, ovoj tituli doprinela je i njegova humanost. On je pristao da bude donator koštane srži za milione obolelih od leukemije u njegovoj domovini.

Na ovakav potez Jao se odlučio posle razgovora sa jednim mališanom koji je, dok je ležao u bolnici, poželeo da razgovara sa svojim idolom. Kinez ga je naravno pozvao, rekao mu da nastavi da se bori i poslao mu 20 000 dolara kao pomoć u lečenju.

Ming je na Narodnom Univerzitetu u Pekingu dao krv na ispitivanje.

Ako budem kompatibilan naravno da ću dati svju koštanu srž, to je najmanje što mogu da uradim”, rekao je Jao Ming.

Po izboru Forbsa iza Minga na drugom mestu nalazi se glumica Zang Zui dok je na trećem mestu Liu Ksang, olimpijski pobednik na 110 metara sa preponama, koji deli svetski rekord sa Britancem Kolinom Džeksonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: