Manu: Ovo je vrhunac moje karijere

Izvor: B92

Subota, 25.06.2005.

21:35

Default images

Bek San Antonio Sparsa Argentinac Manu Đinobili, izjavio je da mu je titula prvaka NBA lige značajnija nego zlato osvojeno sa reprezentacijom Argentine na Olimpijskim igrama u Atini.

San Antonio je u finalnoj seriji NBA lige pobedio dosadašnjeg prvaka Detriot ukupnim rezultatom 4:3, a značajan doprinos trijumfu dao je upravo Đinobili, koji je uz centra Tima Dankana bio najbolji igrač San Antonija.

"Ako poredim titulu prvaka NBA lige i zlato sa Olimpijskih igara, vrednost može biti ista, ali emocionalno postoji razlika. Titula prvaka NBA ima težinu, jer je ona plod profesionalnosti. Ono što smo uradili u Grčkoj na Olimpijskim igrama ima veze sa srcem, jer smo igrali za svoju zemlju", napisao je Djinobili u redovnoj kolumni u dnevniku Nasional iz Buenos Ajresa.
Reuters
"Profesionalno gledano, ovo što sam uradio sa San Antoniom je moje najveće dostignuće u karijeri do sada", dodao je Đinobili.

Argentincu je to druga titula prvaka NBA lige sa San Antoniom. Prvu titulu osvojio je 2003. godine kada je i zaigrao u NBA ligi.

"Ova titula mi je značajnija nego prva, jer sam imao mnogo više udela u njoj, nego 2003. godine kada sam bio novajlija. Sada je na meni bila mnogo veća odgovornost i mnogo veći pritisak", naveo je Đinobili.

Na kraju kolumne Manu se osvrnuo na veliki broj uspeha u poslednjim sezonama:

"Dve titule prvaka NBA lige i zlato na Olimpijskim igrama u poslednje tri godine, to je zaista nešto što se ne događa tako često i, iskreno, mislim da je to previše za jednu osobu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: