Fil Džekson ponovo u Lejkersima!

Izvor: B92, Beta

Utorak, 14.06.2005.

20:56

Default images

Američki košarkaški klub Los Andjeles Lejkersi angažovali su ponovo Fila Džeksona za svog trenera, nakon jednogodišnje pauze u saradnju.

Fil Džekson je otišaao iz Lejkersa na kraju prošle sezone, i to posle pet godina tokom kojih je osvojio tri šampinska prvstena u NBA. Portparol kluba Džon Blek saopštio je danas da su Lejkersi ponovo angažovali Džeksona, koji je prošlog juna dobio otkaz od vlasnika kluba Džerija Basa.

Džekson u septembru puni 60 godina, a u poslednje dve godine imao je nekih zdravstvenih problema. Neposredno pre prve utakmice NBA finala ove sezone, on je izjavio da je obavio brojne medicinske preglede, kako bi se uverio da je zdrav.

Odlazak Džeksona na kraju prošle sezone pokrenuo je seriju selidbi igrača, što je, pokazalo se, donelo katastrofalne rezultate. Dominatni centar Šakil O'Nil zahtevao je trejd i otišao je u Majami,
dok je druga velika zvezda tima, Kobe Brajant, ipak ostao.

Na mesto trenera došao je Rudi Tomjanović, koji je potpisao petogodišnji ugovor vredan 30 miliona dolara, ali je na klupi Lejkersa ostao samo pola sezone. On je podneo ostavku 2. februara zbog zdravstvenih problema. Džekson je u karijeri osvojio devet šampionskih NBA titula - šest sa Čikago Bulsima i tri sa Lejkersima.

Na povratak Džeksona uticala je i njegova devojka - ćerka vlasnika Lejkersa Džini Bas, koja je i potpredsednik kluba za poslovne operacije. Ona je javno lobirala za njegov povratak prethodnih meseci, a sada joj se konačno ispunila želja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: