NBA oštro protiv alkohola

Izvor: B92, AP

Petak, 18.02.2005.

22:24

Default images

Uprava NBA lige donela je pred sâm početak All Star vikenda nekoliko interesantnih odluka, čiji je cilj da se smanji broj incidenata koji su kulminirali spektakularnom novembarskom tučom u Detroitu.

Po novim pravilima, koja na snagu stupaju u nedelju, prodaja alkohola biće zabranjena u poslednjoj četvrtini meča.

Svaki navijač moći će da kupi po dva piva, koja će biti prodavana u čašama od po 750 grama.

Igrači Indijane su se 19. novembra na gostovanju u Detroitu potukli sa publikom, a protiv deset navijača i košarkaša pokrenuta je optužba.

Bek Indijane Ron Artest suspendovan je do kraja sezone, jer je uleteo na tribine kako bi se obračunao sa navijačem Detroita, koji ga je gađao čašom punom piva.

a još osam košarkaša ja kažnjeno zabranom igranja na bar jednom meču.

Zabranjeno će biti i nasilno ponašanje, uvredljiv govor, nepristojni gestovi, kao i nepristojne poruke ili znaci na odeći i transparentima, saopštila je NBA.

Gledaoci će, u slučaju kršenja pravila lige, biti izbacivani sa utakmica, a biće im oduzimane i sezonske karte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: