Pavlović rekordno,Sansi opet preko 120

Izvor: B92

Subota, 29.01.2005.

10:43

Default images

U noći izmedju petka i subote u NBA ligi je odigrano 12 utakmica,  a veče  što se tiče predstavnika SCG obeležio je košarkaš Klivlenda Aleksandar Pavlović koji je u porazu Kavalirsa od Njujorka odigrao najbolji meč u dosadašnjoj NBA karijeri. Pavlović je u odsustvu LeBrona Džejmsa igrao 43 minuta i postigao 17 poena.

Sakramento je pobedio kao gost Hjuston posle produžetka 117:111. Veber je ubacio 30 poena, dok Stojaković drugi meč zaredom nije igrao zbog povrede ledja. Kingse je do pobede vodio majk Bibi koji je dominirao u dodatnih 5 minuta.

Marko Jarić je ubacio 9 poena uz 9 asistencija, a Rebrača 6 koševa u porazu Klipersa u Portlandu 90:86. Blejzersi su igrali bez prve dve zvezde tima Rendolfa (očekivano – povreda kolena) i Dariusa Majla ( neočekivano – suspenzija kluba zbog sukoba sa trenerom Čiksom).

Nenad Krstić je uz 11 poena imao i  5skokova u pobedi Nju Džersija u Los Andjelesu nad Lejkersima 109:103.

Vladimir Radmanović je ponovo imao loše šutersko veče 9-1 uz 6 poena u pobedi Soniksa nad Golden Stejtom 88:85.

Atlanta je izgubila od Majamija na svom terenu 106:94. Drobnjak je ubacio 9 poena. Entoan Voker je za dve asistencije „promašio” tripl-dabl: 36 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Asistenta koji je jedini mogao da prati tempo Majamija bio je Lu sa 17 koševa.
Noćašnje mečeve obeležio je Amare Stodmajer koji je u pobedi svog Finiksa nad Bostonom ubacio 42 poena. Sansi koji su trenutno u seriji od 3-0 na turneji od 6 mečeva na istočnoj obali igrali su sa samo 7 igrača.

Prvi meč po povratku na trenersku klupu kao „kouč” Denver Nagetsa Džordž Karl uspešno je odradio na mestu gde je poslednji put i trenirao jedan NBA tim – u Milvokiju. Nagetsi su pobedili 106:100 uz 25 poena Karmela Entonija.

Minesota je pobedila Jutu u Target Centru 93:91, iako su gosti skoro ceo meč kontrolisali tempo , a tokom treće četvrtine imali i prednost od 16 koševa ( 46-62).

Domaće, koji i dalje igraju neočekivano slabo predvodio je po običaju Garnet sa 25 poena.

Ipak, najviše uzbudjenja vidjeno je na parketu najslabijeg tima u ligi. Nju Orlians Hornetsi će po svemu sudeći eskivirati najslabiji skor u istoriji lige, pošto su pobedili Sikserse posle produžetka 99:95. U regularnom toku bilo je 87:87. Domaći su na korak od osme pobede u sezoni došli posle dvojke Dikaua 4 sekunde pre kraja. Medjutim, Kajl Korver koji je poznat kao dobar trojkaš i „dvojnik” filmske zvezde Eštona Kučera pogodio je iz kornera uz zvuk sirene  za produžetak. U dodanih pet minuta Hornetsi su ipak isčupali pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: