Kingsi slavili u NY,Sansi u Minesoti

Izvor: B92

Sreda, 05.01.2005.

09:57

Default images

Košarkaši Sakramenta pobedili su noćas Nikse u Njujorku sa 105:98 i tako zabeležili i dvadeseti trijumf u novoj sezoni.Predrag Stijaković je bio drugi strelac Kingsa sa 21-m poenom, jednim manje od Krisa Vebera. Nenad Krstić je u ubedljivom porazu Nju Džersi Netsa u Vašingtonu 112:88 učestvovao sa 9 poena, 5 asistencija i 4 skoka. Veče su ipak obeležile prve zvezde Indijane i Minesote. Džermejn O Nil je u pobedi Pejsersa nad Milvokijem 116:99 ubacio čak 55 poena, dok je Finiks u derbiju večeri savladao Minesotu kojoj nije pomoglo ni 47 koševa i 17 skokova Kevina Garneta.

O Nil je već posle prve četvrtine ubacio 19, na poluvremenu 29,  a posle 36 minuta na svom kontu je imao čak 47 poena, samo 10 manje od klupskog rekorda koji je u vlasništvu Redžija Milera ( protiv Šarlota 1992.godine). Upravo Redži je na kraju pokušava da »doturi« loptu do O Nila medjutim, trener Karlajl je 103 sekunde pre kraja povukao svog superstara na klupu (na zahtev O Nila).

Kingsi su zabeležili prvu pobedu u legendarnom »Medisonu« posle 8 godina i tek drugu na poslednjih 22 gostovanja u Njujorku. Pobedu Kingsima koji su snažno počeli turneju po Istoku doneli su veber sa nekoliko važnih pogodaka sa poludsitnace i Evans koji je »zatvorio« Marberija u poslednjoj deonici ( bez poena).

Finiks je i u Traget Centru potvrdio da je trenutno najbolji tim u ligi. Uz sada već standardno efikasne Meriona i Stodemajera, igru je kao i po običaju vodio Stiv Neš (16 asistencija +20 poena) koji je dramatično preokrenuo igru tima iz Arizone. Tokom treće četvrtine Sansi su vodili sa 21-m poenom prednosti, a predvodjeni Garnetom (rekord karijere sa 47 poena) domaći su ublažili poraz ( 13-ti u sezoni).

San Antonio Spursi su lako pobedili Los Andjeles Lejkerse u SBC Centru u Teksasu, a osim što je po običaju zaustavio Brajanta, Brus Boven koji važi za jednog od najboljih defanzivaca u ligi uspeo je da ubac i 24 poena i bude najbolji strelac tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: