Danijel Gilbert kupio Kavalirse

Izvor: B92, zvanicni sajt

Ponedeljak, 03.01.2005.

17:57

Default images

Samo mesec dana pošto su stavljeni na tržište, Klivlend Kavalirsi su pronašli kupca. Danas je vlasnik Kavsa Gordon Gand potvrdio da je sklopio ugovor o prodaji tima Danijelu Gilbertu, koji NBA treba da overi. Gand će ostati manjinski vlasnik kluba, a finansijski detalji nisu saopšteni.

42-godišnji Gilbert je osnivač i predsednik onlajn kompanije za stambene kredite "Quicken Loans" je u prošloj godini zaradila je 12 milijardi dolara.

"Potpisali smo ugovor po kojem smo prodali upravljačku vlast u Klivlend Kavalirsima investicionoj grupaciji koju predvodi Danijel Gilbert. Preostalo je samo da prodaju potvrdi i liga", rekao je Gand i dodao: "Kada kontrola pređe u ruke gospodina Gilberta, ja ću postati samo manjinski vlasnik. Biću zadovoljan jer ću i dalje biti uz moj klub i ljude koji tu rade."

Gand je 9.decembra saopštio da su Kavsi na prodaju. On i njegov brat Džordž kupili su klub pre 21 godinu i sprečili selidbu iz Ohaja. Prošle godine Gilbert je probao da kupi Milvoki Breverse, bejzbol klub, ali je bolju ponudu dao Mark Atanazio.

"Prvo, Kavalirsi se neće seliti. Ostaju u centru Klivlenda gde i pripadaju. Drugo, velika je čast postati vlasnik takve franšize", rekao je Gilbert.

Kavsi nastupaju od 1970. godine i 10 puta su igrali u plej-ofu pod vođstvom porodice Gand. Klivlend je doživeo procvat kada je na draftu pretprošle godine uzeo LeBrona Džejmsa. Ove godine imaju skor 17-12 i zauzimaju prvo mesto u Centralnoj diviziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: