Majami pobedio i šampione

Izvor: B92, Beta

Petak, 31.12.2004.

09:44

Default images

Poslednjeg dana 2004. u NBA ligi igrale su se 4 utakmice. Najviše pažnje privukao je derbi u Detroitu gde je Majami savladao aktuelnog šampiona 89:78.

U susretu dva bivša saigrača i reprezentativca SCG Sijetl je pobedio Atlantu 94:79. Radmanović 7 poena – Drobnjak samo 2. Košarkaši Sijetla savladali su noćas u gostima ekipu Atlante sa 97:79, a najefikasniji u pobedničkom timu bili su Rej Alen sa 20 i Rašar Luis sa 17 postignutih poena. 

Sudija Bob Dilejni isključio je igrače Sijetla Džeroma Džejmsa i Denija Fortsona.

Entoan Voker je sa 19 poena i 11 skokova predvodio Atlantu, koja se sa pet pobeda i 23 poraza nalazi na žačelju Istočne konferencije. Predrag Drobnjak je za 11 minuta u igri pogodio za samo dva poena.

Indijana je dobila domaći Nju Džerzi sa 96:83, a Džermejn O'Nil je bio najefikasniji na susretu sa 31. postignutim poenom i to samo nekoliko sati nakon što mu je skraćena zabrana igranja i nakon dobijanja dozvole za nastup na noćašnjem meču.

Bek Vins Karter debitovao je noćas za Netse pred domaćom publikom i predvodio svoj klub sa 25 postignutih poena. Nenad Krsitć je zaradio šest ličnih grešaka za 15 minuta provedenih na parketu, a do tada je postigao četiri poena i po jedan skok i blokadu.

Majami je u gostima pobedio aktuelne šampione košarkaše Detroita sa 89:78, a najzaslužniji za pobedu Hita bio je Dvejn Vejd, koji je zabeležio svoj prvi tripl-dabl u karijeri. Vejd je postigao 31 poena i imao 10 skokova uz isti broj asistencija, dok je Šekil O'Nil dodao još 21 poen za Majami.

Najefikasniji u ekipi Detroita bio je Ričard Hamilton sa 20 postignuth poena, a Darko Miličić nije ulazio u igru odlukom trenera.

San Antonio je ubedljivo pobedio Portland sa 114:80. Šest igrača San Antonia imalo je dvocifren učinak u poenima, a najefikasniji su bili Tim Dankan sa 19 i Toni Parker sa 18 postignutih poena. Slovenac Beno Udrih je za 21 minut u igri zabeležio 12 poena uz deset asistencija. Darijus Majls je postigao 17 poena za Portland koji je poslednjeg dana stare godine doživeo i najteži poraz u sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: