Stojaković bi voleo da igra u Čikagu

Izvor: B92

Subota, 07.08.2004.

18:59

Default images

Dan pošto je "Asošijeted presu" rekao da je tražio trejd iz Sakramenta, Predrag Stojaković izjavio je za "Čikago San Tajms" da bi voleo da igra za Bulse, a GM "bikova" Džon Pekson priznao je da je već zvao Kingse kako bi se raspitao oko mogućnosti da angažuje drugog strelca NBA lige.

Glavna prepreka je to što su vlasnici Kingsa jasno istakli da nemaju nameru da trejduju Stojakovića uprkos njgovom zahtevu, ali čak i da braća Maluf popuste, Bulsi nemaju baš mnogo šta da ponude. Naravno, još veća prepreka ovakvom razvoju događaja je činjenica da je Indijana, mada još nepotvrđeno, spremna da Sakramentu ponudi zvanično najboljeg odbrambenog košarkaša lige Rona Artesta.

"Obožavam Čikago, a imam i puno prijatelja tamo", rekao je Stojaković u još jednom telefonskom razgovoru. "Takođe mislim da su Bulsi sjajna organizacija, a posebno mi se dopada to što je trener ekipe Skot Skajls, koji mi je bio trener u PAOK-u 1998. godine, kada smo zamalo osvojili grčko prvenstvo. On je sjajan čovek i odličan stručnjak".

S druge strane, GM Čikaga, Džon Pekson dokazao je da se ne plaši visokih ciljeva, kada su on i vlasnik kluba Džeri Rajnsdorf posetili Kobija Brajanta ovog leta, pre nego što je produžio ugovor sa Lejkersima.

"Tačno je da sam zvao i izrazio zainteresovanost za Stojakovića, ali još nisam pričao sa Džefom Pitrijem o tome", rekao je Pekson, dodajući da je to bio jednostrani telefonski poziv. "Naravno da ako je igrač njegovog kalibra dostupan i ako je zainteresovan za Čikago, svakako da imamo obavezu da vrlo ozbiljno razmotrimo šta možemo da uradimo".

Najtraženiji igrači današnjeg sastava Čikaga su svakako centar Edi Kari i plejmejker Kirk Hajnrik, a posle odlaska Vlada Divca iz Sakramenta, što je i uzrokovalo Stojakovićevo nezadovoljstvo, uprkos dolasku Grega Ostertaga, Kingsima treba centar.

Međutim i Artest je poseban igrač, a Stojaković je navodno rekao novinaru grčkog "Elefteros Tiposa" da bi voleo da igra u velikom gradu kakav je Čikago u kome ima puno Srba i Grka. Artestova ovogodišnja plata (6,5 miliona) otprilike se poklapa sa Stojakovićevom (6,8), a Peđa ima opciju da postane slobodan igrač u leto 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: