Peđa Stojaković tražio trejd!

Izvor: B92

Petak, 06.08.2004.

07:30

Default images

Predrag Stojaković zatražio je od Sakamento Kingsa da ga trejduju! Trostruki All-Star igrač i drugi strelac ligaškog dela NBA lige prošle sezone video se još 23. jula sa GM-om Kingsa, Džefom Pitrijem i obavestio ga da bi voleo da napusti klub. Stojaković, koji je juče u Beogradu učestvovao na promociji "Reebok"-a zajedno sa Alenom Ajversonom, nije želeo da objašnjava zbog čega je osetio potrebu da pormeni sredinu.

"Jednostavno, mislim da je ovaj tim imao svoje šanse", rekao je u telfonskom razgovoru za "Asošijeted Pres" Stojaković, koji je prošle sezone imao prosek od 24,2 poena i 6,3 skoka po meču. "Prozor se polako zatvara. Razgovarao sam sa Džefom, rekao sam mu da mislim da bi tako tebalo da bude jer mislim da bi to bilo dobro i za mene i za njih, uz sve dužno poštovanje. Sakramento je super, ali mislim d mi je potrebna promena".

Stojakovićev menadžer, Dejvid Bauman, izjavio je da zna da Kingsi neće napraviti brz trejd koji uključuje njegovog klijenta, ali veruje da bi tim mogao da napravi neki potez.

"Znamo da je Peđi ostalo još dve godine ugovora", rekao je Bauman koji je takođe u Beogradu. "Ali koliko ja znam Indijana se u junu raspitivala oko njega, i pominjao se Ron Artest. Međutim, Kingsi su to brzo prekinuli".

Stojaković je rekao da nema posbne želje, kada je u pitanju eventualni budući klub, naglasivši da ne zna šta bi radio ukoliko Kingsi ne pristanu da ga posalju negde. On je dodao "da je verovatno jedan od igrača koje je najlakše trejdovati, a spreman je da ide".

Pitri nije želeo da precizira detalje svog razgovora sa Stojakovićem, ali ideja da ga trejduje nije bila na njegovoj listi želja za ovo leto.

"On je verovatno jedan od poslednjih koje bih želeo da trejdujem", rekao je Pitri za "AP", dodajući da ova priča traje već neko vreme. "On je ovde zablistao i za to vreme ovaj tim je bio ekstremno dobar. Velike zasluge za to pripadaju upravo njemu i ja ga veoma poštujem".

Pitri je dodao da je u ovom trenutku prerano predviđati šta će se dogoditi.

"To je jedna od onih stvari o kojoj ne znate kako će se odvijati. Znam da ću uskoro na odmor i da ću odsustvovati veći deo avgusta", rekao je Pitri.

Ni Stojaković ni Bauman nisu povezali zahtev za trejd sa komentarima Krisa Vebera po završetku sezone.

"Peđa ne traži trejd zbog bilo čega što je Veber rekao ili uradio", objasnio je Bauman. "On nema nikakav problem sa vlasnicima kluba braćom Maluf, Džefom (Pitrijem), trenerom Adelmanom ili bilo kim drugim tamo. Ovo jednostavno ima mnogo veze sa odlaskom Vlada Divca".

Jedan od vlasnika kluba, Džo Maluf rekao je za "Sakramento Bi" da nema interes da trejduje Stojakovića, koga je Džef Pitri izabrao kao 14. pika na draftu 1996, ali je stigao u NBA tek dve godine kasnije. On je doduše istakao da je zabrinut Peđinim zahtevom.

"Svaki put kada najbolji igrač ili jedan od najboljih igrača tima traže trejd, morate da budete zabrinuti", rekao je Maluf. "Želimo da ovo vratimo u pozitivan smer. Želimo da pričamo sa Peđom i razjasnimo sve, da ga uverimo da ovde ima nedovršenog posla. Uopšte nas ne zanima da ga trejdujemo, to nam u ovom trenutku nije ni na kraj pameti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: