Preminuo Ficsimons

Izvor: B92

Nedelja, 25.07.2004.

20:24

Default images

Lovel "Koton Ficsimons" koji je dobio 832 utakmice u 21. sezoni kao NBA trener, preminuo je juče u 72. godini života zbog komlikacija koje je imao od raka pluća. On je bio izvršni potpredsednik Finiks Sansa, ekipe koju je trenirao u tri navrata.

Tumor je pronađen u njegovim plućima u blizini srca u aprilu ove godine, a u poslednjih mesec dana Ficsimons se u lokalnoj bolnici oporavljao od srčanog udara.

Poznati trener rođen je u Hanibalu i bio je TV i radio komentator utakmica Sansa u prethodnim godinama.

"Koton Ficsimons je u sebi imao sve najbolje od života i košarke. Njegova energija i volja su učinili toliko dobro našoj organizaciji. Sansi, grad Finiks i čitava NBA familija će večno pamtiti sjajnog trenera, učitelja i govornika", rekao je Džeri Kolanđelo, prvi čovek Sansa.

Ficsimons je trenirao pet NBA timova - Finiks, Atlantu, Bafalo, Kanzas Siti i San Antonio i po broju ostvarenih pobeda je deseti najuspešniji trener u istoriji lige. On je takođe bio veoma uspešan trener Kanzas Stejt univerziteta sa kojim je stigao do fajnal four turnira NCAA 1970. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: