Džejmison u Vašingtonu, 5.pik Dalasu

Izvor: B92, ESPN

Četvrtak, 24.06.2004.

10:58

Default images

Ekipe Dalas i Vašingtona obavile su u sredu uveče veliki trejd u kome je najbolji 6.igrač lige prošle sezone Entoan Džemison prešao u glavni grad SAD, dok su Vizardsi u zamenu poslali pravo na 5.pika na večerašnjem draftu i dva igrača - Džerija Stekhausa i Kristijana Lejtnera.

Kako prenosi ESPN, ovaj trejd trebalo bi da bude ozvaničen u četvrtak u jutarnjim časovima kada se otvori kancelarija lige u Njujorku.

Šta su dva tima dobila ovom razmenom ?

Vizardsi igrača koji je najavio da želi da bude starter (iako je prošle sezone savršeno odradio ulogu sa klupe) i novi temelj tima koji je u rekonstrukciji. Sa platnog spisak skinuti su Stekhaus (prošle sezone odigrao samo 20 utakmica zbog povrede kolena) i Lejtner ( pauzirao veći deo sezone zbog konzumiranje narkotika) koji sa velikim platama nisu prošle sezone imali veliki uticaj na igru Vizardsa.

Mnogo veću enigmu predstavlja potez Mevsa koji su dobijanjem 5.pika „pojačali poteru“ za Šekilom O Nilom. Očekuje se da će upravo peti igrač na draftu 2004 biti dovoljan da pojača paket igrača koji bi mogli da odu u „Stejpls Centar“ u zamenu za najdominantnijeg centra u ligi.

Veruje se da će Dalas u zamenu za Šeka ponuditi Neša, Vokera (ulazi u poslednju sezonu ugovora), 5.pika i nekog od dva dobra mlada igrača Markiza Denijelsa ili Džoša Hauarda.
Prema drugoj varijanti Mevsi će na noćašnjem draftu izabrati Rusa Pavela Podkolzina koji i dalje predstavlja veliku enigmu za američku javnost.

Prema nekim najavama tandem igrača iz Vašingtona najverovatnije se neće ni zadržavati u Teksasu, već će nekim trejdom ponovo promeniti klub do početka nove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: