Pavlović i zvanično u Klivlendu

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2004.

21:21

Default images

Aleksandar Pavlović od danas je i zvanično novi košarkaša Klivlend Kavalirsa, koji su obavili juče najavljeni trejd sa Šarlot Boketsima i u zamenu za mladog Crnogorca, 30. timu NBA lige prosledili prava na pik u prvoj rundi draft, koji su 2002. godine dobili od Toronta za Lemonda Mareja.

Dvadesetogodišnji Pavlović, koji je kao ruki u timu Jute prošle sezone imao prosek od 4,8 poena i 2 skoka po meču, trebalo bi da nadomesti odlazak Džejsona Kapona, koga su juče na "expansion" draftu "pokupili" upravo Bobketsi.

"Mi na Sašu gledamo kao na pojačanje koje sa sobom ne donosi veliki rizik, a može da ispadne veliki dobitak", rekao je GM Kavsa, Džim Pekson. "On je već dokazao da može da igra na NBA nivou, a sa 20 godina ima veliki potencijal da se razvije u veoma dobrog igrača".

Pavlovića je Juta prošle sezone izabrala kao 19. pika, ali nije bila spremna da potroši još jedan pik iz prve runde, koji bi ponudila Šarlotu, kako bi Bobketsi odustali od toga da ga draftuju, a zatim i trejduju. Kao razlog, u Juti navode činjenicu da na istoj poziciji koju igra Pavlović, trenutno imaju Gordana Giričeka, Radžu Bela, Meta Harpringa, pa čak i Andreja Kirilenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: