Drobnjak: "Očekivan prelazak u Šarlot"

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2004.

14:58

Default images

Prvi potez uprave 30. člana NBA lige – Šarlot Bobketsa – bio je angažovanje Predraga Drobnjaka i preuzimanje prava na drugog pika na ovogodišnjem draftu.

Drobnjak je za B92 potvrdio da nije iznenađen činjenicom da će od jeseni igrati u Severnoj Karolini. Mnogi ljudi koji danas rade za Bobketse u prošlosti su već imali priliku da upoznaju Peđine kvalitete.

Ed Tebskot, predsednik Šarlot Bobketsa, još 1997. godine, kada sam bio na draftu, hteo je da me zove u Njujork Nikse. Ja ne znam koja je njegova uloga u klubu tada bila, mislim da je bio skaut. Od tada, u koji god klub da ode, on me zove da dođem. Sada mu se ta ideja konačno ostvarila. Sa druge strane, Berni Bikerstaf, trener Bobketsa, bio je trener Vašingtona kada su me draftovali. Očigledno, nisam u Šarlot došao slučajno“.

Posle solidnih dana u Sijetlu, Drobnjak je prešao u Kliperse, gde je očekivao više vremena na parketu. Međutim, tamo ga je čekao boravak na klupi, suprono obećanjima koje j edobio prošlog leta. U Šarlotu bi naš reprezentativac trebalo da konačno dobije priliku da postane starter.

Verujem da ću dobiti veću minutažu, više i od one koju sam imao u drugoj sezoni za Sijetl, što mi je najviše u dosadašnjoj karijeri. Međutim, takvo obećanje imao sam i prošle sezone od Klipersa, pa se sve promenilo posle 20 dana. Sačekaću da se sastavi tim, pre svega u utorak uveče, kada će birati ostale igrače. Kada se slože kockice, moći ćemo više da pričamo o tome“.
Na spisku ’nezaštićenih’ igrača, od kojih će Bobketsi sastaviti tim, nalazi se i bek Jute Aleksandar Pavlović. Drobnjak je oduševljen idejom da opet igra u tandemu sa jednim našim igračem (posle Radmanovića u Sijetlu i Jarića u Klipersima).

Bilo bi mi veoma drago da on dođe tamo. Ja ga znam kao sjajnog momka i velikog talenta. Međutim, ja ne znam koje su njegove želje. Smatram da bi mu se u Šarlotu otvorio veći prostor, jer u Juti postoji nekoliko igrača na njegovoj poziciji. Bilo bi mi veoma drago da ga Šarlot izabere“.

Peđa Drobnjak je jedan od igrača koji su nastup u državnom timu stavljali izpred svih drugih obaveza. Međutim, centar ’plavih’ ne želi da priča o Atini, dok spisak kandidata ne bude objavljen.

Trenutno se odmaram i radim u Crnoj Gori. Ne bih želeo ništa unapred da komentarišem, jer ne želim da se sâm reklamiram i pozivam. Sačekajmo da ovih dana bude objavljen spisak, pa ćemo onda razgovarati o tome“.

Spisak 16 igrača koji će ići na pripreme za Olimpijske igre u Atini Željko Obradović će objaviti u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: