Rudi T na klupi Lejkersa?

Izvor: B92

Nedelja, 20.06.2004.

17:37

Default images

Vicešampioni NBA lige Los Anđeles Lejkersi ponudili su mesto glavnog trenera bivšem strategu Hjustona, 55-godišnjem Rudiju Tomjanoviću. Tim iz LA-a nema trenera od petka, kada je posle pet godina na klupi ostavku podneo Fil Džekson.

Tomjanović je sa Rokitsima osvojio dva šampionska prstena 1994. i 1995. godine, a klupu je napustio pre godinu dana, kada je oboleo od raka. Lečenje je bilo uspešno, a Tomjanović se potpuno oporavio. Međutim, pre ponude iz Kalifornije najavljivao da će još dve sezone raditi samo kao skaut Hjustona.

Tomjanović, koji je po poreklu Hrvat, priznao je da su zvaničnici Lejkersa stupili u kontakt s njim.

"Kontaktirali su me Lejkersi i zainteresovan sam da razgovaram sa njima o poslu. Želim da čujem šta imaju da mi ponude", naveo je Tomjanović u saopštenju koje su prenele televizija KRIV i dnevnik Hjuston Kronikl.

Generalni menadžer Hjustona Kerol Douson rekao je televiziji KRIV da ga je u petak zvao generalni menadžer Lejkersa Mič Kupčak i da mu je tražio dozvolu da razgovara sa Tomjanovićem, koji je još pod ugovorom sa klubom, i dodao da mu je taj zahtev odobren.

Fil Džekson je u petak, tri dana posle poraza Lejkersa u finalu NBA lige od Detroit Pistonsa, najavio da napušta kormilo Lejkersa. Džekson (58) je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji NBA, koji je osvojio devet šampionskih prstenova, šest sa Čikago Bulsima i tri sa Lejkersima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: