Počeo raspad LA Lejkersa

Izvor: B92

Subota, 19.06.2004.

12:35

Default images

Fil Džekson od petka više nije trener LA Lejkersa. Do raskida saradnje velikog NBA kluba i najtrofejnijeg NBA trenera došlo je samo tri dana posle petog meča finala u kojem je Detroit deklasirao Lejkerse za 4:1 u seriji i šampionski prsten.

Istog dana, izvor agencije AP potvrdio je da je Šekil O Nil zatražio trejd, dok je od ranije poznato da su velike šanse da klub iz Los Andjelesa napusti i Kobi Brajant.

Džeksonov petogodišnji ugovor vredan 30 miliona dolara ističe krajem juna a Lejkersi su mu ponudili da preuzme neku drugu funkciju u klubu. Džekson je sa Lejkersima osvojio tri šampionska prstena , a pre toga je osvojio šest titula sa Čikago Bulsima.

"Proveo sam sjajne godine ovde.Ali sve ima svoj kraj, i sada je pravo vreme da odem", rekao je kratko Džekson novinarima i naglasio da njegov odnos sa Brajantom u prethodnim godinama nema veze sa njegovim odlaskom.

Džekson ima i najbolji procenat pobeda u istoriji lige 72,5 , odnosno 832 trijumfa i 316 poraza.
Šekil O Nil je čini se najviše razočaran razvojem dogadjaja:

"Ako nastave da ide sadašnjim putem, ja ne želim da idem u tom smeru, i ne želim da budem deo toga. Ne radi se ovde o meni, ili Filu Džeksonu, ovo treba da bude tim", rekao je O Nil Los Andjeles Tajmsu.

"Ljudi u ofisu Lejkersa, trenutno nemaju koncept tima.Pokušavaju da nahuškaju nas jedne na druge, tako da je očigledno da ne žele ono što smo nekada imali", dodao je Šekil.


O Nil ima još dve godine ugovora sa Lejkersima, a Mič Kupčak, generlani menadžer Lejkersa je rekao da će trejdovati najboljeg centra lige, ukoliko on to zaista želi.

Kupćak je dodao da će Lejkersi pokušati da zadrže Kobija Brajanta tako što će mu ponuditi maksimum - sedmogodišnji ugovor i više od 140 miliona dolara!

Posle svega, krajnje je neizvestan ostanak igrača kao što su Karl Meloun, Geri Pejton, Derek Fišer, a više će se znati već u noći drafta 24. juna, kada se očekuju tektonske promene u mnogim NBA klubovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: