Kingsi tek četvrti - u plej ofu idu na Dalas!

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2004.

09:33

Default images

Utakmicama poslednjeg 82. kola, završen je regularni deo NBA sezone. Minesota je u velikom stilu završila takmičenje na Zapadu, a deveta uzastopna pobeda, ovoga puta nad Memfisom 107:90, samo je potvrdila prvo mesto u Konferenciji.

Najveći gubitnici svakako su Sakramento Kingsi, koji su još jednim porazom, 27. u sezoni,  izborili tek 4. mesto na Zapadu. Kingsi će u prvom kolu plej ofa igrati sa Dalasom, koji su ih izbacili u polufinalu doigravanja.Sakramento je sam bio kreator svoje sudbine, pošto je poražen u 8 od poslednjih 12 mečeva regularnog dela sezone. 

Golden Stejt je pobedio rezultatom 97:91, Stojaković je postigao 27 poena uz 50 % šuta, dok je Divac za 20 minuta na parketu ubacio 8 poena uz 7 uhvaćenih lopti.

"Ne razumem. Imali su dan odmora, ali kao da su juče trčali maraton.Igrali smo bez energije večeras, kao da nam nije bitna ova utakmica.Verovatno smo dobili ono što smo zaslužili", rekao je razočarabi trener Adelman posle utakmice.
AP
Mejdutim, iako je bilo poznato 7 parova doigravanja, prava drama vidjena je u Oregonu gde su zahvaljujući superstaru Kobeu Brajantu, Lejkersi su stigli do drugog mesta na Zapadu.

Brajant je uz zvuk sirene doneo pobedu timu iz LA nad Portlandom 105:104, posle dva produžetka. Ekstra period timu iz Los Andjelesa doneo je upravo Brajant - trojkom. Kombinovani poraz Kingsa, uz pobedu Lejkersa doveo je tim iz Kalifornije na drugu poziciju, i tako odredio izuzetno težak put Stojakoviću i Divcu do samog finala.

U "srpskom derbiju" Sijetl je pobedio LA Kliperse 118:87, a najbolji igrač meča bio je Vlada Radmanović koji je ubacio 25 poena za 26 minuta, uz fantastičan šut 11 od 16. Radmanoviću je ova utakmica bila možda i poslednja u dresu Sijetla.

Na drugoj strani, Drobnjak je postigao 8 poena uz 5 skokova.

Epitet tragičara na kraju sezone pored Sakramenta može poneti i tim Milvokija. Baksi su završili kao 6.tim na istoku, iako su bili vidjeni kao četvrtoplasirani u "kosturu". Medjutim, poput Kingsa, i tim iz Viskonsina izgubio je u finišu sezone mečeva sa , Nju Orliansom, Klivlendom i Torontom, iako im je za prednost domaćeg terena bila dovoljna samo jedna pobeda. U sva tri meča, Baksi su vodili do samog finiša - i gubili. Slede mečevi sa Detroitom... Plej of utakmice počinju u subotu, prvi prenos na televiziji B92 na programu je u nedelju, a u prvom kolu sastaju se:

ZAPADNA KONFERENCIJA:
Minesota T’Vulfz – Denver Nagets (nedelja)
LA Lejkers – Hjuston Rokits (subota)
San Antonio Spurs – Memfis Grizlis (subota)
Sakramento Kings – Dalas Maveriks (nedelja)

ISTOČNA KONFERENCIJA:
Indiana Pejsers – Boston Seltiks (serija počinje u subotu)
Nju Džersi Nets – Njujork Niks (serija počinje u subotu)
Detroit Pistons – Milvoki Baks (nedelja)
Majami Hit – Nju Orlians Hornets (nedelja)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: