Dalasu 5. mesto, rekord sezone Kobe Brajanta

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2004.

09:22

Default images

Košarkaši Dalasa obezbedili su petu poziciju u Zapadnoj konferenciji pošto su noćas pobedili direktnog konkurenta Memfis 110:103.

U ostalim utakmicama Toronto je iznenadio Detroit 87:78, dok su Lejkersi, teže nego što se očekivalo, savladali Golden Stejt 109:104.

Najviše pažnje privukla je bitka za 5. mesto na Zapadu, koje, u ovom trenutku, donosi duele sa Lejkersima u prvoj rundi. Meveriksi su do pobede došli zahvaljujući još jednoj odličnoj partiji Markiza Danielsa (30 poena, 8 skokova i 7 asistencija), ali će Mevsi koji su zabeležili i 36. pobedu u Dalasu (novi klupski rekord) igrati bez prednosti domaćeg terena u doigravanju zbog katastrofalnih partija na gostujućim parketima (15-25). Meveriksi su već posle prve četvrtine vodili sa 13 poena razlike i tu prednost (ne manju od 9 poena) održavali do poslednjeg minuta meča.

Kobe Brajant je posle "miniranja" tima i trenera Fila Džeksona u Sakramentu (zabeležio samo 8 poena uz jedan šut iz igre u prvom poluvremenu), samo dva dana kasnije zatrpao Golden Stejt Voriorse sa 45 poena. Voriorsi su vodili tokom treće četvrtine 65:49, a pred ulazak u poslednju deonicu 78:73.

Medjutim, posle trojke Fišera za 94:92, uz agresivan nastup Brajanta (7 poena u poslednjih 20 sekundi, 29-14 šut, uz 18-17 sa linije slobodnih bacanja) Lejkersi su došli do veoma važne pobede.

Podsetimo, noćas se završava regularni deo sezone, Minesota je trenutno prva, Sakramento drugi, a San Antonio treći treći. Medjutim, mnogo toga u redosledu može da se "poremeti" eventualnom pobedom Memfisa u duelu sa Minesotom u "Piramidi".

Kingsi gostuju u Ouklendu, Lejkersi u Portlandu, a San Antonio dočekuju Denver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: