Drobnjak odigrao utakmicu sezone

Izvor: B92, zvanicni sajt

Utorak, 23.03.2004.

09:24

Default images

Centar Los Andjeles Klipersa Predrag Drobnjak odigrao je najbolji meč ove sezone u NBA ligi, pošto je u porazu svog tima u Denveru 102:80 bio najefikasniji igrač na utakmici sa 24 poena. Centar reprezentacije SCG je za 31 minut imao i 6 skokova i 3 asistencije. Denveru je u ovom meču bila neophodna pobeda za ostanak u borbi za 8. mesto Zapada koje vodi u plej-of, dok su Klipersi igrali oslabljeni zbog povreda Magetija i Vilkoksa.

Željko Rebrača se posle duže pauze vratio u tim Atlante koja je izgubila u Njujorku od Niksa rezultatom 96:84. Rebrača je za 13 minuta imao 5 poena i 3 skoka.

U jednom od mečeva koje je Portland morao da dobije zbog ulaska u plej-of desilo se upravo suprotno zahvaljujući 28 koševa i 13 skokova gostujućeg centra, Jao Minga. Stiv Frensis dodao je 10 asistencija za pobedu Hjustona u oregonskom Rouz gardenu.  Ovom pobedom "Rakete" su povećale razliku nad prvim pratiocem, osmoplasiranom Jutom, na četiri i po utakmice. Portland je trenutno deseti na zapadu sa jednom utakmicom zaostatka za Jutom.
AP
Od ostalih zanimljivijih rezultata izdvajamo pobedu Filadelfije nad Dalasom 107:98, kao i Indijane nad Bulsima 101:77 . Tim iz Indijanopolisa je 51. pobedom u sezoni ponovo izjednačio najbolji skor u ligi koji ima Sakramento. Pejsersi su medjutim ostali bez najboljeg igrača, pošto je Džermejn O'Nil u sudaru sa Ronaldom Dupreom iz Čikaga, tokom druge četvrtine, udario koleno i morao biti iznet sa terena. Još nije poznato koliko je ozbiljna ova povreda.

Filadelfija Seventisiksersi priredili su iznenadjenje večeri pobedom u svom Vahovia centru protiv favorizovanih gostiju iz Dalasa. Igrajući bez Alena Ajversona, Keni Tomas i Džon Salmons su preuzeli odgovornost i odličnim skokovima i šutem razbili Mevse. Salmons je zabeležio rekord karijere - 21 pogodak, uz pet trojki, dok je Tomas imao 27 poena i 13 skokova, kao i 7 asistencija. Trener Dalasa Don Nelson izbačen je sa utakmice zbog prigovora sudijama, pa je od početka drugog poluvremena njegov sin, Doni, preuzeo vodjenje ekipe. Mevriksi su očigledno bili umorni posle meča koji su prethodni dan u Nju Džersiju dobili sa 101-98.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: