Fantastični Karmelo, odlični Jarić i Radmanović

Izvor: B92

Utorak, 03.02.2004.

10:05

Default images

U noći između ponedeljka i utorka u NBA je odigrano devet mečeva, a od naših igrača svoje veče imali su Marko Jarić i Vladimir Radmanović. Lejkersi lišeni pomoći kažnjenog O’Nila lako su izgubili od raspoložene Indijane 85:72, dok je Karmelo Entoni “isprovociran” učinkom LeBron Džejmsa prethodne večeri (kada je ubacio 38 poena), odgovorio sa poenom više u pobedi Nagetsa protiv Portlanda 116:97.

Jedini produžetak igrao se u Majamiju, gde su srećniji Pistonsi slavili 102:100, uz standardno odsustvo naših igrača, koji i dalje odlukom trenera ne učestvuju u igri.

Denver – Portland 116:97

Dvojica fantastičnih “rukija”,LeBron Džejms i Karmelo Entoni, nastavili su svoje “nadigravanje”, uz evidentan napredak obojice iz nedelje u nedelju. Na 38 poena “fenomena iz Ohaja”, Entoni je odgovorio sa rekordom karijere i 39 poena, uz šut 14 od 22, više nego dovoljno da se prekine serija Portlanda od četiri uzastopne pobede. Uz ovacije egzaltirane publike u Pepsi Centru Entoni je napustio igru na 1:56 do kraja.

Nekoliko sati pre početka meča, superstar domaćih proglašen je treći put zaredom "rukijem meseca". Kod pobednika su se istakli i Nene sa 20 poena i Vošon Lenard sa 13, dok je u timu Portlanda, koji je “ostvario” 24 izgubljene lopte, najbolji strelac bio Zek Rendolf sa 28 poena.
Elton Brend, AP
LA Klipers - Atlanta 101:95

U sablasno praznoj Filips Areni u Atlanti, najmanje problema sa ambijentom izgleda da su imali Elton Brend i Marko Jarić. Iako je zvanično objavljeno da je meču prisustvovalo 8,508 gledalaca, većini je izlgedalo da ih je zaista prisutno negde oko 2,500.

Meč viner bio je Brend koji je na 89:87 za domaće, napravio seriju poena za plus osam na 4:28 do kraja. Meč je završio sa 22 poena, 12 skokova, 6 asistencija i 2 ukradene lopte. Plejmeker reprezentacije SCG Marko Jarić ubacio je 20 poena, uz fantastičan učinak u odbrani sa 5 ukradenih lopti i jednom blokadom.

Stiven Džekson u Šarif Abdur-Rahim su u ekipi Atlante postigli po 20 poena.
Rej Alen, AP
Sijetl – Čikago 109:97

Kada petorica igrača ubace dvocifreni broj poena Soniksi su u stanju da pobede i mnogo bolji tim nego što je to ekipa Bulsa. Posle pauze u prvih 25 mečeva sezone zbog operacije zgloba Rej Alen je blistao sa 27 poena, a to kao da je inspirisalo i ostale igrače. Vladimir Radmanović je 31. minut na parketu maksimalno iskoristio. Ubacio je 20 poena, uz 7 skokova i 3 asistencije. Antonio Danijels je imao 12 uspešnih dodavanja uz 10 poena, Lusi je ubacio 20, a ruki Ljuk Ridnur 12.

Posle poraza u mečevima protiv Dalasa i Sakramenta, koji su verovatno bili i očekivani, Sijetl je najzad uspeo da pobedi jedan tim sa slabijim učinkom od njih. Protiv timova sa Istoka, sada imaju skor 8:12.

Džamal Kroford, koji je odrastao u Sijetlu, predvodio je Bulse sa 31 ponom, dok je Edi Kari ubacio 25. Ovo je bio peti uzastopni poraz Čikaga, i još jedan u okviru serije od sedam utakmica u gostima. Učinak Bulsa protiv timova sa Zapada je 1:20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: