Šakil O'Nil suspendovan zbog kritikovanja sudija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.02.2004.

22:17

Default images

Centar Los Anđeles Lejkersa Šakil O'Nil nije igrao za svoju ekipu u ponedeljak protiv Indijane, a Pejsersi su meč dobili sa 85:72. Ovoga puta problem nije bila povreda - O'Nil je suspendovan jer je kritikovao sudije.

Šakil O'Nil je u nedelju predložio komesaru NBA lige Dejvidu Sternu da zaposli bolje sudije. O'Nil je osuo paljbu po deliocima pravde posle utakmice u kojoj su Lejkersi dobili Toronto Reptorse sa 84:83.

"Moja poruka Dejvidu Šternu je da nabavi ljude koji se razumeju u igru i koji neće želeti da iskaču u prvi plan, jer ipak gledaoci skupo plaćaju karte da bi gledali najbolje svetske košarkaše", rekao je O'Nil pošto je ubacio Reptorsima 36 poena. "Neka nas puste da igramo. Ne treba oni da budu glavne zvezde."

O'Nil je bio toliko frustriran sa sudijskim odlukama da je dva puta opsovao u televizijskom intervjuu posle utakmice. Kada mu je reporter rekao da se razgovor emituje uživo, O'Nil je odgovorio još vulgarnije.

On je kasnije rekao da je Vins Karter imao šansu da dobije utakmicu za Toronto, ali sudije nisu videle očigledan faul na njemu.

"Mislim da sam u poslednjih pet šuteva ja bio fauliran. Bio je i on, ali i ja sam, ali sudije nisu svirale". O'Nil je potom optužio sudiju Skota Fostera, da očigledno ima nešto protiv njega.

«Neka ne svira u pištaljku samo zato što ne voli nekoga. U proteklih nekoliko godina situacija se ponavlja i on mene ne voli.»

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: