Trijumfi Baksa i Minesote, Sonders na klupi Zapada

Izvor: B92, yahoo

Utorak, 27.01.2004.

10:07

Default images

U noći između ponedeljka i utorka odigrano je šest NBA utakmica. Od naših igrača u međusobonom duelu igrali su Jarić i Drobnjak protiv Pavlovića. Sva trojica uglavnom nezapaženi.

Derbi je odigran u Milvokiju, gde su u uzbudljivoj završnici i uz sudijsko "preglasavanje", domaći Baksi slavili nad prvakom San Antonio Sparsima.


Milvoki Baks - San Antonio Spars 93:92

Tim Dankan je zakucao u poslednjim trenucima meča za pobedu, ali to je po proceni sudija bilo po isteku regularnog vremena, ali po svemu viđenom Baksi su sasvim zasluženo došli do pobede i ostvarili 13. trijumf kod kuće u 14 mečeva.

Tim Tomas je predvodio tim sa 22 poena i 8 skokova. Majkl Red je ubacio 21 poen, uključujući i koš preko Dankana na 21,9 sekundi pre kraja koji je i presudio meč.

Kod Sparsa, Francuz Toni Parker je ubacio rekord sezone, 26 poena, uz standardan učinak Dankana od 22 poena. Gosti iz Teksasa imali su katastrofalno veče sa linije slobodnih bacanja, 15 od 27.
Džuan Dikson, AP
Portland - Vašington Vizards 94:83
U maniru Detroita iz "najboljih dana", Portland je stigao do pobede nad Vizardsima uz tri tehničke greške, česte prigovore sudijama i povremenu neozbiljnost. Ipak, pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Dejmon Stodemajer je 6 puta pogodio trojku, za svih 18 poena na utakmici, a veče je upotpunio sa rekordom sezone – 11 asistencija. Volas i Rendolf su ga pratili sa po 16 poena. Pokazatelj fantastične timske igre Portlanda je i 30 asistencija od ukupno 38 uspešno završenih napada. Dobar početak serije od 3 gostovanja i druga pobeda gostiju u poslednjih osam utakmica.

Kod Vašingtona do rekorda karijere stigao je Džuan Dikson, starter umesto povređenog Lerija Hjuza, koji je ubacio 30 poena.

Klivlend Kavalirs - Orlando Medžik 99:98
Trejsi Mekgrejdi je bio apsolutno nezaustavljiv 29 minuta u Klivlendu. Radio je šta je želeo, izjednačio rekord NBA sa 8 trojki u prvom poluvremenu i za to vreme postigao 36 poena. A onda se povredio i omogućio Kavalirsima da se povrate i pobede.

"Ruki" Lebron Džejms u prvom meču posle povrede članka postigao je 16 poena, a Karlos Buzer 23 uz 16 uhvaćenih lopti za pobedu 99:98. I pored povrede Ti-Meka, Orlando je imao šansu i za pobedu, ali Rod Striklend je promašio uz zvuk sirene. Prethodno je na 7,5 sekundi do kraja Erik Vilijams promašio dva slobodna bacanja.

Dahuan Vagner je ubacio rekord sezone, 21 poen, a Zidrunas Ilgauskas uz 11 poena imao je i 12 skokova za pobednike, koji su meč završili sa minimalna tri pogrešna dodavanja.

Majami Hit - Hjuston Rokits 95:81
U obračunu braće Van Gandi na klupama Majamiji i Hjustona, slavio je kouč Hita, Sten. U najboljem meču sezone Majami su do pobede doveli Edi Džons sa 27 poena i odličan šut celog tima, koji je za 48 minuta ubacio 51%, iako je Majami ove sezone najneprecizniji tim u ligi.

Uz odličnog Džonsa, istakao se i Lamar Odom sa 20 poena, kao i Alston sa 15 i Batler sa 14.

Odlična odbrana Majamija zadržala je Jao Minga, koji je u subotu protiv Orlanda ubacio rekord karijere - 37 poena, na 12 poena, uglavnom zahvaljujući igri Brajana Granta.  Alston je deklasirao Stiva Fransisa, koji je šutirao 2 od 9 i meč završio sa 9 poena.

Braća Van Gandi ove sezone odigraće još jedan međusobni meč samo oko oba tima uđu u veliko NBA finale.
Kevin Ganet, AP
Minesota Timbervulfz - Denver Nagits 97:95
Trener Minesote Flip Sonders kao da je pokušao da "izbegne" klupu Zapada na All Star meču, ali mu ekipa i pre svih Kevin Garnet to nisu dozvolili.

15. februara u LA-u na All Star vikendu, Sonders će sa klupe "komandovati" najboljim igračima Zapada, među kojima će biti i Predrag Stojaković. Iako Sakramento može da dostigne Vulfze, Rik Adelman je prošle sezone sedeo na klupi Zapada i samim tim ove godine je van konkurencije.

Fantastični Garnet je ubacio 31 poen i imao 13 skokova, a Sem Kasel je dodao 22 poena i 11 asistencija. Ovo je bila 16 pobeda Minesote u gostima ove sezone, koji van svoje dvorane imaju učinak 16:7, a Denver je posle ovog poraza "ostvario" rekordnu seriju poraza u ovoj sezoni od 3 utakmice.

U domaćem timu Andre Miler je ostvario tripl-dabl, sa 24 poena, 10 skokova i asistencija.

Juta Džez - LA Klipers 98:93
Juta je prekinula seriju od 5 poraza povratkom na parket posle 4 meča pauze Andreja Kirilenka, koji je meč završio sa 13 poena. Karlos Arojo je ubacio 20 poena, a veteran Greg Ostertag 18, uz 14 uhvaćenih lopti i 5 blokada.

Kod Klipersa, koji su izgubili treći meč u gostima zaredom, Brend je bio najefikasniji sa 18 poena, a Kori Mageti i Edi Haus dali su po 15.

Pavlović je za Jutu postigao 2 poena za 8 minuta, dok je Jarić za Kliperse za 21 minut na parketu ubacio 6 poena uz 4 skoka, 2 asistencije i ukradene lopte. Drobnjak je odigrao samo jedan minut i za to vreme nije uspeo da se upiše u statistiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: