Kingsi opet poraženi, sjajna igra Entonija

Izvor: B92

Subota, 27.12.2003.

10:09

Default images

Novi poraz Sakramento Kingsa i fantastične partije Karmela Entonija, Džejsona Kida i Kevina Garneta obeležile su petak u NBA ligi. Kingsi su dan posle poraza od Dalasa izgubili u Ouklendu od Golden Stejta sa 98:91, iako se na teren vratio prvi strelac tima Peđa Stojaković.

Dan posle sjajne partije Lebrona Džejmsa i 34 njegova poena protiv Orlanda, Melo je odgovorio sa 3 poena više. Upravo to bilo je potrebno za pobedu Nagitsa nad Hjustonom od 95:94. Džejson Kid je u klasičnom duelu Netsa i Pistonsa postigao peti tripl dabl u sezoni (24p, 11s, 12a), dok je Kej Džiju do tog uspeha nedostajala jedna asistencija.

Gledaoci naše televizije imali su priliku da drugi put u istoriji gledaju dupli program ove noći. U oba meča nastupali su naši igrači, i oba su bila krajnje neizvesna. U prvoj utakmici Detroit je ugostio Nju Džersi, a publika je imala prilike da se divi umeću Džejsona Kida. Netsi su bili bolji u prvom poluvremenu, ali su Pistonsi preokrenuli početkom treće četvrtine. U uzbudljivom finišu Kid je nepogrešivo izvodio penale, a Bilaps promašivao trojke, pa je pobeda otišla lideru Atlantika. Rebrača je igrao malo, ali je bio zapažen (5 skokova i blokada), a Miličić kao i obično nije skidao trenerku.
AP
Posle meča sa Oburn Hilsa pratili smo sliku iz Stejpls centra, gde su Klipersi dočekali Filadelfiju. Domaći tim je kontrolisao igru tokom celog meča protiv oslabljenih Siksersa (već šest mečeva bez Ajversona). Ipak, Filadelfija je uspela da u finišu uhvati priključak i čak stvori sebi priliku za produžetak. Tada je na scenu stupio Marko Jarić, ne naročito istaknut u ofanzivi, ali odličan u odbrani. Trojku na minus tri pokušao je da uputi Snou, ali je odlična odbrana našeg pleja uklonila svaku dilemu i Klipersi su dobili meč.

Treći tim sa srpskim tandemom izgubio je meč u Ouklendu, a naši igrači se nisu proslavili. Stojaković je ubacio za svoje standarde niskih 16 poena uz loš šut, a Divac je stao na 4 poena, takođe uz loš šut. Uz to, oba naša košarkaša imala su čak po šest izgubljenih lopti. Voriorsi su konačno prekinuli niz od 15 poraza protiv Sakramenta, mada im nije bilo lako ni ovoga puta. Iako su Kingsi igrali ispod svojih standarda, uspeli su da sa 14 poena svedu razliku na 2 u samom finišu. U toj situaciji Majk Bibi, najefikasniji igrač Kingsa ove večeri, promašuje oba bacanja i sreća se konačno osmehuje autsajderu.

U duelu dva prijatna iznenađenja sezone, Nagitsi su dobili Rokitse sa pola koša (95:94), zahvaljujući dobrim nervima Vošona Lenarda, koji je pogodio oba bacanja 8 sekundi pre kraja. Međutim, do toga trenutka apsolutni superheroj bio je Karmelo Entoni. Melo je ubacio 37 poena (uz zanimljivu strukturu šuta – 8/14 za 2, 5/8 za 3, 6/11 za 1), 22 u trećoj četvrtini, kada se Denver vraćao iz debelog minusa od 16 poena.

Veoma uzbudljivo bilo je i u Solt Lejk Sitiju, gde su produžeci bili potrebni Džezu da savlada Reptorse. Radža Bel je igrao sjajno i ubacio 19 poena, ali je ključni igrač kao i obično bio Kirilenko. Andrej je ubacio 17 poena uz 7 skokova, 6 blokada i 5 asistencija, pogodio ključnu trojku i čuvao Vinsa Kartera u produžetku, zadržavši ga na nuli. Ipak, taj odnos heroj-tragičar mogao je da završi u zamenjenim ulogama, jer je Kirilenko dodao loptu Karteru na tri sekunde do kraja, a ovaj dao koš i poslao meč u produžetak. Pavlović nije igrao mnogo, ali mu je statistika sasvim solidna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: