Kingsi bez Peđe poraženi od Dalasa

Izvor: B92

Petak, 26.12.2003.

09:52

Default images

Košarkaši Sakramenta poraženi su na svom terenu od Dalas Meveriksa sa 111:103. Kingsi su igrali bez suspendovanog Predraga Stojakovića, a Vlade Divac pružio je jednu od najboljih partija ove sezone.

Duplu pobedu Teksašana u Kaliforniji obezbedio je Hjuston, koji je u Stejpls Centru savladao Lejkerse sa 99:87. Orlando je bio bolji od Klivlenda rezultatom 113:101, a meč je obeležio duel Trejsi MekGrejdija, koji je postigao 41 poen, i prvog rukija Lebrona Džejmsa, koji je ubacio 34.

Pobeda Mevsa u Arko Areni mogla bi da označi početak boljeg perioda za tekaški tim. Dalas je pre ovog gostovanja imao četiri vezana poraza i zaista je veliku sreću za ekipu Dona Nelsona predstavljala činjenica da je Peđa Stojaković prvu suspenziju u NBA karijeri odrađivao baš ove noći. Podsetimo, Stojaković je pre dva dana protiv Memfisa postavio rekord karijere (41 poen) i izbio na drugo mesto liste najboljih strelaca lige (24,9 poena po utakmici), ali je tokom meča ušao u konfrontaciju sa sudijom Bernijem Frajerom, a njihov dodir telima kažnjen je suspenzijom za našeg reprezentativca.

Vlade Divac je postigao 21 poen uz 8 skokova za Kingse, koje je predvodio Majk Bibi sa 2 poena više. Bred Miler je izašao zbog šest faulova, na korak od tripl dabla (13p, 12s, 9a), dok je Džerald Valas dobro zamenio Peđu, sa 16 poena i 11 skokova. Kingsi su odlično odigrali prvo poluvreme, koje su dobili sa 16 poena razlike. Međutim, u nastavku je Dalas odigrao fenomenalno, a u uzbudljivom finišu stigao i do pobede.

Briljirao je Dirk Novicki sa 31 poenom i 14 skokova, dok je Entuan Voker postigao 23 poena, uz 12 skokova, 8 asistencija i 5 trojki. Dalas je ubacio deset trojki (Voker, Novicki, Neš, Finli) i završio meč serijom 8-0. Ovo je peta pobeda Dalasa u poslednjih šest mečeva regularne sezone u Sakramentu.
Odlični Hjuston potpuno je nadigrao Lejkerse, koji su doživeli četvrti poraz u šest mečeva. Teško je izdvojiti najzaslužnije za pobedu tima, koji je igrao sjajno timski sa petoricom igrača koji su napravili po 6 ili više skokova i isto toliko sa 14 i više ubačenih poena.

Rokitsi su ubedljivu prednost stekli još u prvom poluvremenu, a jedini čovek koji je održavao ravnotežu bio je Šakil O'Nil. U trećem periodu Lejkersi su napravili seriju i došli u odličnu situaciju – 9 i po minuta pre kraja Jao Ming je dobio peti faul pri rezultatu 77:77, ali se teksaški tim vratio u ritam i do kraja ubacio 22 poena, naspram 14 domaćih.

Trejsi MekGrejdi je dobio duel dva fantastična igrača u Orlandu, a Medžik je nastavio preporod posle katastrofalnog starta. Do osme pobede u sezoni domaći tim stigao je tek posle produžetka, koji su dobili ubedljivo, sa 16:4. Ti Mek je posle utakmice bio pun pohvala na račun Lebrona Džejmsa, ali je njegov loš nastup u produžetku (0/4 iz igre) direktno uticao na rezultat. Odličan učinak za domaćina imao je Džuan Hauard (prvih osam poena u produžetku), a za goste Karlos Buzer (18p, 19s).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: