Kingsi nastavili po starom, odličan učinak igrača iz SCG

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2003.

10:12

Default images

Košarkaši Sakramenta zabeležili su tešku pobedu protiv Indijane 91:88 u "najjačoj" utakmici koja je odigrana u noći izmedju nedelje i ponedeljka.Pored pobede Kingsa, svi košarkaši iz SCG koji su igrali za svoje timove (Jarić,Radmanović, Pavlović i Drobnjak) imali su veoma zapažene uloge, iako su im ekipe doživele neuspehe.

Kingsi su do nove pobede ovoga puta nad Pejsersima (11. u Arko Areni) došli posle odlične igre u samom finišu pošto gosti nisu postigli koš iz igre u poslednjih 3 minuta i 16 sekundi.

Posao timu iz Sakramenta ( koji su predvodili Stojaković sa 27 poena i Bred Miler sa tripl-dabl učinkom) olakšan je i činjenicom da je problematični Ron Artest isključen još tokom prvog poluvremena zbog prigovora sudijama na jedan dosudjen faul u napadu.

Medjutim, i pored pobede bek Kingsa Bobi Džekson bio je ogorčen na sudijski kriterijum:

"Jedino što u ovom trenutku znam je da sudije mrze Sakramento. Basket na istočnoj obali "zgrabi i drži" .Dozvoljavaju da košarka sa istočne obale dominira nad ovom sa "zapada", rekao je Džekson, dok je većina navijača čekala da se pojavi junak utakmice Bred Miler, koji je (osim drugim tripl-dabl učinkom) vrlo brzo osvojio veoma privržene navijače Kingsa.
AP
Klipersi su u "Stejpls Centru" dočekali Minesotu i od starta poveli, nošeni dobrom igrom Marka Jarića, koji je vrlo brzo ubacio 10 poena.

Medjutim, predvodjen tandemom Garnet-Sprivel, i uz fantastičnu seriju Kasela u poslednjoj četvrtini, T-Vulvsi su došli u situaciju da pri rezultatu 94:94 imaju 5 sekundi za poslednji napad. Lopta je došla do Garneta koji je uz jak pritisak Brenda ipak uspeo da se "podigne" i pogodi uz poslednji zvuk sirene, za novu pobedu na turneji tima iz provincije.

Još jedan koš u poslednjim sekundama,vidjen je u istoj dvorani samo par sati kasnije, kada su Lejkersi koji su igrali bez Karla Melouna ( suspenzija) pobedili Jutu 94:92 trojkom Devona Džordža.

Bivši tim "poštara" preuzeo je vodjstvo u poslednjem minutu i bio na pravom putu da prekine niz od čak 24 utakmica Lejkersa u "Stejplsu" bez poraza.

Ipak, pobedu svom timu doneo je Džordž trojkom 24 sekunde pre kraja utakmice, koju je Aleksandar Pavlović odigrao odlično i ubacio 12 poena za Jutu.

Soniksi su poraženi u Torontu prvenstveno sjajnom igrom trija: Karter (30),Boš (22 i 16 skokova) i novog pojačanja Rouza koji je uz 18 koševa imao i 10 asistencija.Ovo je Reptorsima bila 4.pobeda u nizu, i nema sumnje da će jedini tim iz Kanade imati pozitivnu sezonu, pod uslovom da Karter ostane zdrav.

Radmanović je ponovo odigrao odlično pošto je postigao 20 poena, i zajedno sa Rašardom Luisom predvodio listu strelaca svog tima.

Bonzi Vels se indirektno brzo osvetio za trejd koji nije želeo i odlazak u Memfis.  Domaći Grizliji su u Piramidi pobedili Trejlblejzerse 93:79, uz veoma ujednačenu igru kvarteta :Gasol;Miler,Svift i Vels.

Boston je prekinuo seriju od 4 pobede Nagetsa pobedom u Denveru 116:111 uz sjajnu igru Pirsa koji je zatrpao koš domaćeg tima ( 33 poena).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: