Klipersi pobedili Sparse, vratio se MekDajs

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2003.

10:25

Default images

Košarkaši Los Anđeles Klipersa prekinuli su niz od šest poraza trijumfom nad šampionom NBA lige San Antonio Sparsima. Najuzbudljivije je noćas bilo u Njujorku, gde su Niksi poraženi od Detroita sa 79:78 posle produžetka.

Veče je obeležilo masovno odsustvo naših košarkaša – igrali su samo Marko Jarić i Peđa Drobnjak, treneri nisu na parket slali Darka Miličića i Sašu Pavlovića, dok su Željko Rebrača i Slavko Vraneš i dalje na listi povređenih.

Klipersi su pobedili Sparse rezultatom 91:83 i tako im naneli sedmi poraz u devet gostovanja ove sezone. Marko Jarić postigao je 13 poena za 28 minuta, uz 5 skokova i 3 asistencije. Predrag Drobnjak je u igri proveo 16 minuta, uz 4 poena i 3 skoka.Klipersi su iskoristili činjinicu da za Sparse nije igrao najbolji igrač lige u prošloj sezoni, suspendovani Tim Dankan. Dankan je u subotu gurnuo sudiju u meču protiv Golden Stejta i dobio je kaznu na sam dan gostovanja u LA-u. Sparse je predvodio Malik Rouz sa 26 poena, dok je najbolji u domaćem timu bio Kori Mageti sa 2 poena manje.
AP
Juta je nanela novi poraz šampionu Istoka Nju Džersiju rezultatom 91:84. Džezeri su devete pobede u 10 mečeva u Delta centru došli uprkos seriji Netsa u nastavku. Juta je vodila i sa 19 razlike, ali je Džeferson trojkom u poslednjem minutu smanjio na 87:84. Ključni element pobede Jute bio je u skoku – odnos je bio čak 51-25 za domaće!

Meč u Medisonu obeležio je povratak na parket Antonija MekDajsa, koji je prešao u Nikse iz Denvera još leta 2002, ali je ubrzo polomio čašicu kolena. Slomljen emocijama on je otrčao u svlačionicu tokom intoniranja himne, u prvom šutu napravio je air ball, zatim mu je lopta ispala pri zakucavanju, a do kraja je jedva sakupio dva poena sa linije bacanja. Junak pobede Pistonsa bio je Čonsi Bilaps, koji je 7 od 24 poena postigao u produžetku, ali je meč odlučio Memet Okur, koji je rampom zaustavio šut Majkla Doliaka neposredno pre sirene.

Meč rivala sa jezera Mičigen pripao je Bulsima. Debitanti Džerom Vilijams (13p, 10s, 4 ukr.l) i Antonio Dejvis i trener Skot Skajls odlično su počeli karijeru u Ilinoju povedom nad Baksima od 97:87. Odličnu partiju pružio je i Džamal Kroford (30p, 8s, 8a), dok je Edi Kari (22p) sjajnim zakucavanjem zaustavio seriju Milvokija od 12-0. Na drugoj strani ponovo je najbolji bio Majkl Red sa 26 poena. Zanimljivo je da su Baksi u novembru dobili prvi derbi sa 30 poena razlike, ali to su bili neki drugi Bulsi sa drugim trenerom i igračima.
AP
Indijana je ponovo prva po skoru u ligi, pošto je u Finiksu pobedila sa 89:82. Igrač večeri u NBA bio je Džermejn O'Nil sa 32 poena, 14 skokova i 8 blokada! Pejsersi su se brzo vratili posle ubedljivog poraza od Lejkersa, uprkos izostanku Rona Artesta (grčevi u leđima). Meč je odlučen početkom poslednje četvrtine, kada je gostujući tim napravio seriju 9-0 i poveo sa 72:64.

Memfis je konačno uspeo da pobedi u Bostonu, posle nekoliko neizvesnih utakmica u prethodne tri godine i prekine niz od pet poraza u ligi. Meč je prelomljen u poslednjem periodu, kada je Šejn Batije ubacio 7 poena u seriji 11-4, koja je donela gostima prednost od 85:76.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: