Novicki za B92: "Igranje sa Vokerom pravo zadovoljstvo"

Izvor: B92 Srbija i Crna Gora
Podeli

Od specijalnog izveštača B92 iz Dalasa - Nikole Olića

Dalas Maveriksi su u prosle tri godine postali jedan od najboljih timova NBA lige. Trener Maveriksa Don Nelson je na draftu '98 godine izabrao malo poznatog Nemca Dirka Novickog i time preokrenuo putanju Maveriksa koji su većinu prošle decenije proveli pri dnu zapadne konferencije.

Nelsonov tim se u ponedeljak pripremao za utakmicu protiv Čikaga, jednog od slabijih timova istočne konferencije. Novicki je posle treninga u razgovoru sa dopisnikom B92 iz Dalasa uporedio sadašnje Bulse i nekadasnje Maverikse:

"Koliko se sećam, Dalas je tada bio bolji tim nego što je to danas Čikago, imali smo više pobeda te godine. Neko vreme smo se čak nadali da ćemo ući u playoffs. Nikad nismo baš bili na samom dnu", rekao je Novicki za B92 i pokazavši ka Majk Finliju i Stiv Neshu dodao: "Maveriksi su imali dobre momke kad sam ja ušao u tim, imao sam puno sreće. Od početka smo svi imali veliko medjusobno poverenje."

Teren na kom Maveriksi treniraju ima 8 koševa tako da na svakom "rade" po dva igrača. Novicki je pola treninga delio koš sa Entoan Vokerom, jednom od dvojice igrača koji su ove godine prešli iz Boston Seltiksa.

"Voker nam je bio odličan izbor, on je neverovatno dobar asistent a sigurno je medju najboljima u ligi u broju skokova po utakmici. Jednostavno rečeno, sa njim je igranje košarke pravo zadovoljstvo."

Čikago Bulsi su otpustili dosadasnjeg trenera Bil Kartrajta tako da će im utakmica u utorak protiv Dalasa biti prva pod novim trenerom Pit Majersom.

"Posle promene trenera, igrači će igrati sa više energije i entuzijazma pred novim trenerom. Moramo na to da pazimo i nedozvolimo da nas iznenade", izjavio je Dirk Novicki za B92.

strana 1 od 12 idi na stranu