Lejkersi pobedjuju, Hjuston slavio u Džersiju

Izvor: B92

Sreda, 05.11.2003.

10:55

Default images

Košarkaši Los Andjeles Lejkersa zabeležili su i 4 pobedu u novoj sezoni pošto su savladali Bakse u Milvokiju 113:107, prvenstveno zahvaljujući velikoj seriji do 18-6 u samom finišu utakmice.

Najefikasniji igrač na uatkmici bio je Kobe Brajant sa 31.poenom, dok je Šakil O Nil postigao 23 uz 14 skokova.Sa druge strane, Bakse je predvodio sjajni Red koji je zabeležio 36 koševa.

Kada se pobedjuje svi nesporazumi se brzo zaboravljaju, pa je tako i sukob dve zvezde tima iz Kalifornije zvanično zatvoren i poslat u istoriji saopštili su Brajant i O Nil posle meča u Viskonsinu.

Sa druge strane, Hjuston koji je redjao poraze u predsezoni ( Van Gandi je dosta kombinovao i igrao te mečeve sa rezervistima) na startu novog šampionata pokazuje veliki kvalitet.

Rokitsi su pobedili Netse ( koji su igrali bez Kida) u Nju Džersiju zahvaljujući dobroj igri većine startera. Listu strelaca predvodi Katino Mobli sa 20 poena, dok je Frensis upisao 3 boda manje,a Yao je zabeležio dabl-dabl.

Prilično izjednačena utakmica sa malim brojem poena rešena je slično kao i u Milvokiju, serijom pobednika 14-1 u poslednjim minutima. Lansiranje Raketa pomogao je Stiv Frenins koji je u seriji postigao 8 uzastopnih poena ( iako u prvom poluvremenu nije mogao da pogodi ni obruč).

U sudaru Pejsersa i Nagetsa Džermejn O Nil je zabeležio fenomenalan dabl-dabl 25 poena i 20 skokova, dok je ruki i zvezda NBA u perspektivi Karmelo Entoni odigrao prvi meč od onih koje treba što pre da zaboravi, jer je zabeležio samo 2 poena uz kriminalan šut 13-1. Nagetsi su sami sebe uništili u trećoj četvrtini kada su postigli samo 7 poena.

U poslednjoj utakmici večeri San Antonio je (bez Dankana koji će pauzirati jednu do tri nedelje) pobedio Majami 80:73. U odsustvu prvog igrača odgovornosti su morali da preuzmu ostali – pre svih Djinobili (15), Nesterović i Malik Rouz sa po 14 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: