Najki odustaje od Brajanta?

Izvor: B92, espn.com

Subota, 11.10.2003.

12:52

Default images

Iako u Najkiju tvrde da njihov odnos sa Kobijem Brajantom nije promenjen, neki od trgovaca se žale da fabrika neće da primi njihove narudžbe za nove patike sa Kobijevim potpisom.

Kako saznaje ESPN, te patike bi oficijelno trebalo da budu predstavljene 7. februara, nedelju dana pre Ol star vikenda, ali prodavci moraju bar šest meseci unapred da ih poruče. Najki međutim, navodno zateže sa primanjem narudžbi, jer bi u slučaju da Brajant bude proglašen krivim za silovanje, kompanija sigurno izgubila dosta novca zbog neprodatih patika.

Neki ekonomisti bi možda kritikovali Najki što ne stoji uz svog čoveka, ali postoji i argument da bi ta kompanija izgledala smešno iznoseći na američko tržište proizvod koji je osuđen na propast. Brajant je u junu mesecu potpisao ugovor sa Najkijem na pet godina i za to dobio kako se procenjuje 40 miliona dolara.

Nutela, koju je Kobi ranije reklamirao, već je saopštila da neće obnavljati ugovor sa njim. Mekdonalds je odbio da razgovara o budućnosti njihove saradnje, dok Koka kola ima vežeći ugovor do 2005.godine.

Zabrinutost za sudbinu proizvoda koje Brajant reklamira i uopšte Brajantovu sudbinu, sve je veća, pogotovo posle prvog sudskog saslušanja koje je održano u četvrtak u Koloradu u postupku po kojem je igrač Lejkersa optužen za silovanje jedne 19-godišnje recepcionerke u jednom banjskom hotelu u Koloradu.

Svedok optužbe, lokalni šerif, izjavio je da mu je žrtva dan posle navodnog silovanja ispričala da ju je Brajant posle flerta u holu hotela pozvao u sobu i da je posle obostranog grljenja i ljubljenja počeo da je prisiljava na seks. Kada je ona rekla ne, Brajant ju je navodno napao sa leđa i naslonivši je na stolicu i držeći za vrat silovao. Žrtva je navodno više puta govorila Brajantu da prestane, a potom je briznula u plač.

Košarkaš Lejkersa joj je nakon akta navodno rekao da ode u kupatilo da se sredi, a potom joj iznudio obećanje da o tom događaju nikom ništa neće pričati. Pre toga ju je prinudio da mu poljubi polni organ, navedeno je u svedočenju.

Devojka je posle toga otišla do svog radnog mesta, prebrojala noćašnji pazar i zatvorila recepciju, a potom otišla kući sa jednim kolegom kojem je ispričala ceo slučaj, a on ju je posavetovao da sve to prijavi policiji.

Jedini poen za odbranu je možda što je Brajantov advokat insistirao da su rane ustanovljene u devojcinoj vagini karakteristične za osobu koja je imala seksualni odnos sa više muškaraca u kratkom vremenu i da ne moraju da potiču od Brajanta. Odbrana je navela da ima podatke da je žrtva spavala sa tri različita muškarca u tri dana, te da je pre toga jednom pokušala samoubistvo.

Saslušanje je bilo javno, što je bilo iznenađenje pošto je odbrana mogla da zahteva tajnost. To se tumači nadama odbrane da će osporiti verodostojnost devojčinog iskaza zbog njene navodno konfliktne ličnosti.

Ipak, detalji izneseni u četvrtak vrlo su opasni za Brajantov ugled, te još nije jasno ko je zapravo profitirao na prvom ročištu, tužilac ili odbrana.

Sledeće ročište je u sredu, kada sudija treba da odluči da li će postupak za silovanje biti pokrenut, što pravnici smatraju čistom formalnošću. Ukoliko bude proglašen krivim, Kobi Brajant bi mogao da dobije i doživotnu kaznu zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: