Parker pokazuje Sparsima Pariz

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2003.

19:34

Default images

Francuska prestonica će u sredu ugostiti NBA šampione, San Antonio Sparse.

Pripremna utakmica protiv Memfisa rasprodata je još u junu. Organizatori tvrde da su primili oko 50 hiljada zahteva za karte za halu koja prima oko 15 hiljada gledalaca. Za utakmicu je akreditovano preko 250 novinara, samo pet iz SAD-a.

Glavna zvezda svakako je ljubimac Francuske, Toni Parker. Tolika zvezda, da se Tim Dankan, prvi igrač Sparsa i prošlogodišnji MVP NBA-a i ne primećuje.

"Timu to nimalo ne smeta, naprotiv on uživa u anonimnosti, možda se odluči da svake jeseni dolazi u Pariz", objašnjava sa osmehom na licu saigrač, Malik Rouz.

"Medžik" Parker

Express-News
Tonija Parkera ovde zovu Medžik Parker. Čak je i Žak Širak, predsednik Francuske republike, na nedavnoj svečanosti za 100 najboljih sportista zemlje, najviše vremena proveo u razgovoru upravo sa Parkerom.

Tako međutim nije bilo i pre. Dok Parker nije postao šampion NBA sa Sparsima, malo ljudi se za njim okretalo na ulici. Košarkaš Sparsa koristi svoju popularnost da bi što bolje predstavio svoju zemlju svom NBA timu.

Kao turistički vodič neumorno je predstavljao sve atrakcije grada saigračima i treneru Popoviću. Jedan od funkcionera Sparsa mu je posle foto sešna ispred Ajfelovog tornja dobacio: "Dosta ti je lep ovaj grad!". "Samo dosta, pa vi mora da se šalite", odgovorio mu je Parker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: