Čabarkapa za B92: " Igra Finiksa mi savršeno odgovara"

Izvor: B92 Srbija i Crna Gora
Podeli

Glasine da je svojim demonstracijama i dobrim treninzima Žarko Čabarkapa "kupio" ljude u Finiksu ispostavile su se kao tačne. Košarkaš Budućnosti reprezentativac SCG završio je kao 17.pik koga su izabrali Finiks Sansi i GM Džeri Kolandjelo.

Čabarkapa u razgovoru za B92 kaže da je veoma zadovoljan odlaskom u Finiks, mlad tim, koji "gaji" brzu košarku:

"Veliki uspeh ne samo moj, već i naše košarke. Tri igrača u prvih 20, u prvoj rundi.ja sam oduševljen što ću igrati ovde, veoma sam uzbudjen, sjajan osećaj".

Imao si samo jedno pokazivanje pred draft. Šta si to uradio da su se oni toliko oduševili:

"Ne znam, ništa nisam uradio nemoguće, što nije karakteristično za mene. To im se očigledno dopalo. Svidja mi se ekipa, mlad tim. Mislim da ću već u prvoj godini dobiti neku šansu. Na meni je da šansu iskoristim i povećavam vreme u igri".

Iz pouzdanih izvora smo saznali da si fantastično šutirao na tom pokazivanju u Finiksu, da si pogodio 18 trojki iz 20 pokušaja:

"Išao me šut, dobro sam pogadjao, zezali su me da sam šutirao nogom pogodio bih koš (smeh).Tamo sam imao dva treninga i mogu da kažem da sam dobro izgledao, kao uostalom i na treninzima sa Lejkersima".

Koliko informacija imaš o ekipi, sastavu i igri Sansa ?

"Forsira se brza igra sa dosta tranzicije. Puno se trči "gore-dole" što meni odgovara. Tim je mlad, i u nekim razgovorima ovde najavljeno mi je da ću dobijati minute u igri. Na meni je da se pokažem,iskoristim šansu".

Reprezentacija ?

"Oduševljen sam – saznao sam da sam na spisku reprezentacije. Veoma sam počastvovan ponovnim izborom na širi spisak. Sa druge strane ušao sam u NBA, ovo je najbolji dan u mom životu. Ja u petak letim u Finiks,kada ću imati informaciju kada potpisujem ugovor i kada ću saznati šta me očekuje. Mislim da ću morati da igram i tu letnju ligu, i od toga zavisi kada ću doći u Srbiju i Crnu Goru" rekao je Žarko Čabarkapa, novi košarkaš Finiks Sansa.

Košarka

Potkolzin se povukao sa drafta

Veliko iznenađenje dogodilo se poslednjeg dana pred istek deadline-a za povlačenje sa drafta. Svoju prijavu za ovogodišnji draft povukao je Rus Pavel Potkolzin.

NBA petak 20.06. 00:46 Komentara: 5
strana 1 od 21 idi na stranu