Mark Kjuban "prišao" Džejsonu Kidu

Izvor: B92, ESPN

Utorak, 24.06.2003.

10:36

Default images
Svi timovi kojima je ove godine "nešto" nedostajalo da osvoje titulu i šampionski prsten NBA lige, kao jedan od prioriteta ove godine naveli su angažovanje lidera Nju Džersi Netsa Džejsona Kida. U igri su Sakramento Kingsi, Los Andjeles Lejkersi, Dalas Meveriksi, pa čak i San Antonio Sparsi koji imaju 21-godišnjeg Parkera koji je iznenadio dobrom igrom u ovogodišnjem plej ofu.

Poslednji u trku uključili su se Dalas Meveriksi, ali je eksentrik Mark Kjuban prvi prišao Kidu.

Iako je tema razgovora bio dobrotvorni golf turnir koji organizuje Kjuban na jezeru Taho, a na kome učestvuje Kid ( cilj sakupljanje novca u dobrotvorne svrhe), mnogi u SAD smatraju da je prva tema razgovora bio prelazak Kida u Meverikse.

Cela "kombinacija" osmišljena je navodno na ovaj način, jer Kid prema pravilima lige nema dozvolu da pregovara sa drugim klubovima pre 1.jula. Sa druge strane, Kjuban je šampion u plaćanju kazni ( za 3 godine preko milion dolara uplatio u kasu NBA lige) pa je navodno golf turnir poslužio kao izgovor i pokriće da se razgovara o važnijim stvarima za obojicu – šampionskoj tituli.

U mega paketu koji bi morao da ode u «grad Sopranosa», pošto je verovatnija kombinacija da Netsi potpišu pa trejduju Kida, nalazilo bi se nekoliko igrača.

Šta bi dobio Džejson Kid ? Za početak moralnu pobedu jer je tražen od ekipe iz koje je trejdovan u Finks na početku karijere ( osim premlaćivana supruge ovo mu je druga velika «mrlja» u karijeri), drugo tim koji ima šansu da osvoji titulu.

Los Andjeles Lejkersi nude samo jednu stvar – 5 miliona dolara i najveću šansu da osvoji prsten uz Brajanta i O Nila, dok bi Kingsi mogli biti tajni favorit u celoj priči, posebno ako je Petri zaista spreman da pošalje Bibija i Turkolua u Netse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: