Na NBA draftu 4 igrača iz SCG, Vranes ipak izlazi

Izvor: B92

Petak, 20.06.2003.

11:04

Default images

Na predstojećem NBA draftu učestvovaće 4 igrača iz Srbije i Crne Gore, potvrdjeno je danas. Pored jedne od najvećih zvezda drafta Darka Miličića, koji će skoro sigruno biti izabran sa druge pozicije, od strane Detroit Pistonsa, kao i igrači Budućnosti Aleksandra Pavlovića, koji će biti medju prvih 20 košarkaša u prvom krugu (mogući izbor Boston Seltiksa) i Žarka Čabarkape (prvi krug – Finiks), na draft će posle nekoliko nedoumica ipak izaći i centar podgoričke ekipe Slavko Vranes.

Njihov menadžer Dragan Delić u izjavi za B92 navodi da tandem Budućnosti (Pavlović – Vranes) ima odlične šanse za dobar plasman u prvom krugu drafta.

Pavlović će po svim najavama biti plasiran izmedju 13. i 18. mesta na draftu. On je odradio sve treninge i prezadovoljni su njegovim mogućnostima”.

Situacija oko mladog centra Budućnosti Slavka Vraneša bila je malo komplikovanija: “On je takodje zadovoljio. Oduševljeni su njegovom visinom, koordinacijom, šutem. Medjutim, njegov najveći problem je taj što se nije previše naigrao u Budućnosti”.

Konačna odluka bila je, medjutim, da Vraneš ostane na ovogodišnjem draftu, a najveće interesovanje za ovog centra, koji će najverovatnije biti izabran u prvom krugu, pokazali su predstavnici Dalas Maveriksa: “Odluka da ostane na draftu doneta je zato što je to u njegovom interesu. U Americi će imati šansu da se razvije i da radi sa odličnim trenerima”.

Sa druge pozicije na draftu će skoro sigurno biti izabran Darko Miličić:

On je u SAD-u već zvezda u usponu. U Americi je vrednovan kao ni jedan evropski igrač do sada, što i dokazuje najavljena druga pozicija na draftu. Imamo malih problema sa rukovodstvom Hemofarma, koje je nerealno oko zahteva za obeštećenje. Medjutim, nadam se da ćemo se dogovoriti u obostranu korist. Darko je prezadovoljan i stalno je nasmejan. U NBA ligi, igrač je na prvom mestu. On je tu da pravi rezultat i ime tima, dok su svi ostali tu samo da mu pomognu. Mislim da je pred njim velika budućnost”, rekao je Delić.

Sa drafta je odustao član Partizana Blagota Sekulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: