Filadelfija bez trenera

Izvor: B92, zvanicni sajt

Ponedeljak, 26.05.2003.

23:19

Default images

Američki stručnjak Leri Braun podneo je u ponedeljak ostavku na mesto prvog trenera Filadelfije. Braun je na oproštajnoj konferenciji za štampu izjavio da je već duže vreme razmišljao o ovakvom potezu.

Imali smo dobru sezonu, ali mislim da je vreme da neko drugi preuzme ekipu i malo je osveži”, izjavio je Braun.

Novi trener reprezentacije SAD-a proveo je 6 godina na čelu Siksersa, što je njegov najduži boravak u jednoj ekipi tokom 31-godišnje trenerske karijere. Filadelfiju je 5 godina za redom dovodio do plej-ofa, uključujući i veliko finale 2001. godine. Ove sezone Filadelfija je eliminisana u polufinalu plej-ofa posle poraza od Detroita sa 4:1 u seriji, dok su u regularnom delu prvenstva imali 48 pobeda i 34 poraza.

Njemu je ostalo još dve godine u ugovoru sa Filadelfijom, dok su ga Siksersi oslobodili jedne od stavki iz ugovora, kojoj mu je zabranjeno da trenira neku drugu ekipu u slučaju da raskine saradnju sa njima pre isteka ugovora. 

Sa Braunom na čelu Filadelfija je zabeležila 255 pobeda i 205 poraza, odnosno 26 pobeda i 30 poraza u plej-ofu.

Braunovo ime se, naravno, već spominje u vezi sa praznim trenerskim pozicijama u Klivlendu i Hjustonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: