Amare Stodemajer "Ruki" godine!

Izvor: B92

Petak, 25.04.2003.

00:47

Default images

Dvadestogodišnji krilni centar Finiksa Amare Stodemajer izabran je za najboljeg novajliju sezone u NBA ligi, saopšteno je u četvrtak.

Stodemajer je prvi igrač u istoriji NBA lige koji je osvojio nagradu Ruki godine, pošto je prethodno direktno u najjaču košarkašku ligu sveta došao iz srednje škole.

Stodemajer je tokom sezone beležio prosečno 13.5 poena i  8.8 skokova po utakmici, što je najbolji učinak jednog rukija još od vremena Mozesa Melouna. Mladi igrač Sansa počeo je nešto sporije sezonu, ali je u poslednjih nekoliko meseci bio jedan od ključnih igrača Finiksa u pobedama koje su dovele ovaj tim do plej ofa.

Posle duela sa Lejkesrima Šekil O Nil je o njemu rekao: "Video sam budućnost NBA lige - zove se Amare Stodemajer".

Najbolju partiju sezone Stodemajer je pružio 30.decembra protiv Minesote kada je imao učinak od 38 poena i 14 skokova.

Najveći protiv kandidat Amareu za titulu Rukija godine bio je cenatr Hjustona, Kinez Jao Ming.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: