Siksersi i Meveriksi povećali prednost, Detroit izjednačio

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2003.

08:53

Default images
Košarkaši Dalasa pobedili su noćas Portland sa 103:99 i poveli sa 2:0 u prvoj rundi plej ofa Zapadne konferencije. Najefikasniji igrač kod Meveriksa bio je Stiv Neš sa 28 poena, dok je kod Portlanda Bonzi Vels postigao rekord karijere 45 poena, ali ni to nije pomoglo njegovoj ekipi .

Blejzersi su ušli u šutersku utakmicu sa Dalasom koji je jedna od najboljih ofanzivnih ekipa u ligi, i zamalo pobedili. Da se to ne dogodi pobrinuo se Stiv Neš koji je postigao 11 poena u poslednjoj četvrtini, od toga ključnu trojku i dva slobodna bacanja u poslednjih 30 sekundi. Meveriksi su poentirali u poslednjih 12 napada što je odredilo pobednika:

»Neš je igrač koji nam je doneo pobedu, svojim šutevima ali i dobrim pasovima i asistencijama. Imao je ključni uticaj na ovu utakmicu i našu pobedu» rekao je trener Don Nelson.

I dok je Neš imao pomoć svojih igrača u napadu ( Novicki, Finli) sa druge strane, Vels je gotovo sam mogao da donese pobedu ekipi iz Oregona. Postigao je 18 od svojih 45 koševa u poslednjoj deonici, i  održavao svoj tim u «igri»:

Moris Čiks: "Rekao sam momcima da mu se sklone sa puta: U poslednjoj deonici pokušavali smo samo da doturimo loptu do Bonzija. On je tip igrača, koji nije lak za čuvanje kada mu krene šut".

Portland je nastavio "crnu seriju" u plej ofu, koja je povećana na 9 mečeva bez pobede:

"Moramo da se skoncentrišemo i pobedimo u Portlandu. Pred nama je težak zadatak, ali mislim da možemo da se vratimo u Dalas sa podjednakim šansama" rekao je Bonzi Vels.

Podsetimo, pobednik ove serije sastaće se u polufinalu sa boljim iz serije Sakramento – Juta.

Filadelfija - Nju Orlians 90:85 ( 2:0)

Sa druge strane, u Istočnoj konferenciji noćas su odigrane dve plej of utakmice. Filadelfija je takodje povela sa 2:0 u mečevima sa Nju Orliansom. Siksersi su noćas uz 29 poena Ajversona bili bolji rezultatom 90:85.

Filadelfija je iskoristila prednost domaćeg terena, a «vetar u ledja» je imala nakon informacije da Beron Dejvis neće igrati zbog problema sa kolenom koje ga muči skoro cele sezone. Siksersi su tokom prvog poluvremena vodili i sa 17 poena, ali su agresivnom igrom, košarkaši  Pola Silasa uspeli da pridju na –4, kada se povredio Mešburn.

Bez udarnog dvojca odgovornost preuzimaju Vesli i Ogmon, ali je pri rezultatu 76:71 za Filadelfiju, domaći tim napravio mini seriju od 8-2 i prelomio meč, pošto se razlika od tada, pa do poslednjih sekundi nije spuštala ispod 7 poena:

Pol Silas, trener Nju Orliansa: "Dobro smo se nosili tokom utakmice, ali tada je otišao Mešburn, nekako smo održavali neku razliku, ali nismo imali dovoljno «vatrene moći» da preokrenemo utakmicu i pobedimo».

Serija se seli u Nju Orlians, a za sada nema informacija da li će Hornetsi igrati sa Dejvisom i Mešburnom.

Detroit - Orlando 89:77 ( 1:1)

Detroit Željka Rebrače uspeo je da izjednači na 1:1 u seriji sa Orlandom.

Pistonsi su noćas pobedili sa 89:77 a istakao se Hamilton sa 30 poena, dok je svoj deo posla odradio najbolji defanzivac lige Ben Valas. Pomoć je došla i od Bilapsa i Korlisa Vilijamsona, dok je sa druge strane Mek Grejdi još jednom pokazao neverovatne napadačke kvalitete, jer je postigao više od polovine poena svog tima.

T-Mek nije «ukrao» loptu od svojih saigrača, već je preuzeo odgovornost jer ostali nisu mogli da pogode koš ( Giriček 11-1, Guden 9-2, Kemp 5-1, Geriti 3-0, Armstron 2-0...). Detroit je snažno počeo meč i već tada odredio dalj tok i epilog utakmice. Pistonsi su igrali kao lideri Istočne konferencije u timu u kome se zna ko šta radi, pa je još u 1.poluvremenu na semaforu stajalo i +22 za domaći tim:

Ričard Hemilton: "Svi su pomagali svima, i znalo se ko šta radi. Presudile su male sitnice koje mnogo znače za pobedu. Pritisli smo u odbrani igru na loptu, što nismo radili u prvom meču, kada su nam nametnuli svoj tempo". Pored dobre igre u odbrani, Pistonsi su odigrali izbalansiran napad u kome je 5 igrača postiglo dvocifren broj poena, što je uz "standardnih" 16 skokova i zatvaranje reketa Bena Valasa bilo više nego dovoljno za pobedu.

Naredna utakmica igra se u petak na Floridi. Veteran Klif Robinson smatra da Pistonsi imaju recept za pobedu u seriji:

"Ako dobro kontrolišemo ostatak tima, mislim da smo na dobrom putu. Ova pobeda je recept. Mek Grejdi je bio nezaustavljiv, ali su ostali bili isključeni iz igre".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: