Poraz Dalasa, Sparsi sami na vrhu

Izvor: B92, zvanicni sajt

Četvrtak, 10.04.2003.

10:04

Default images

Košarkaši Finiks Sansa napravili su iznenađenje večeri u NBA ligi, pobedom nad do sada vodećim Dalasom od čak 112:89. Blistali su Peni Hardavej, koji je imao tripl-dabl učinak prvi put u poslednjih 16 meseci (10p, 10s, 10a) i Šon Merion (31p, 15s). Sansi su vodili tokom celog meča, i zasluženo učvrstili osmu poziciju na Zapadu. Na drugoj strani Mevsi prvi put u sezoni nisu ni na deobi prvog mesta.

Ono sada pripada San Antoniju. Sparsi su u derbiju večeri pobedili Portland sa 84:79, što je deseti uzastopni trijumf ovog tima. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Manu Đinobili sa 17 poena. San Antonio je u prvom poluvremenu vodio sa 15 poena, ali je meč dospeo do uzbudljivog finiša, u kojem je Toni Parker postigao presudni koš. Odluka o prvom mestu verovatno će pasti poslednjeg dana regularne sezone, kada Dalas gostuje u San Antoniju.

Drugo veliko iznenađenje ostvarila je Atlanta. Ove godine veoma slabi Hoksi savladali su lidera Istoka, Nju Džerzi, sa 97:92, uprkos tripl-dablu Džejsona Kida (23p, 11s, 12a, četvrti tripl-dabl u sezoni). Do pobede je Atlanta došla zahvaljujući seriji trojki u samom finišu. Sada su Netsi izjednačeni na vrhu sa Detroitom, koji je posle produžetka bio bolji od Čikaga – 111:102. Pistonsi su u četvrtoj četvrtini vodili sa 12 razlike, ali su nejakim Bulsima (3-37 na strani) dopustili da izbore produžetak. Sigurni Čonsi Bilaps nije dozvolio senzaciju odličnim nastupom u poslednjih desetak minuta. Željko Rebrača je u drugom meču posle reaktivacije bio veoma zapažen, sa 10 poena i 8 skokova.
AP
Sijetl je savladao Minesotu sa 100:92, uz 12 poena Vladimira Radmanovića i 4 Predraga Drobnjaka. T-vulvse nije uspeo da sačuva odlični Garnet (29p, 18s, 7a). Rej Alen je ponovo bio sjajan, sa 33 poena, i predvodio je Sonikse u preokretu načinjenom u poslednjih 12 minuta. Igor Rakočević nije igrao za poražene. Sijetl se još uvek nije predao, iako je Finiks tri pobede ispred njih.

Na Istoku je sve izvesnije da MJ više nikad neće igrati u plej-ofu. Vašington je na svom terenu poražen od Bostona sa 87:83, zahvaljujući trojci JR Bremera 19 sekundi pre kraja. Sada su Vizardsi dve pobede iza Milvokija i neophodne su mu sve pobede, uz sve poraze Baksa, za ulazak u plej-of. Džordan je meč završio sa 21 poenom.  

LA Klipersi su u Milvokiju poraženi od Baksa sa 112:92, a Marko Jarić je postigao samo 2 poena. Najbolji na terenu bio je Toni Kukoč sa 26 poena. Orlando je savladao Toronto sa 88:82, uz 37 poena Trejsija MekGrejdija. Nju Orleans je lako i ubedljivo savladao Klivlend sa 100:81. U poslednjem meču Juta je prekinula seriju poraza i bila ubedljiva protiv Hjustona – 94:73. Uzrok poraza gosti mogu da traže u šutu – 31 posto iz igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: