Kingsi ispustili pobedu u Detroitu, Sijetl rasturio Lejkerse

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2003.

09:36

Default images

Košarkaši Sakramenta poraženi su noćas kao gosti u meču protiv lidera istočne konferencije, Detroita sa 99:88. Kingsi su vodili veći deo meča čak i sa dvocifrenom razlikom, ali su poslednju deonicu izgubili sa 32:11 i doživeli 22.poraz u sezoni. Predrag Stojaković je postigao 21, a Vlade Divac 11 poena. Pred poslednju deonicu Sakramento je imao prednost 77:67, ali je neverovatnom serijom koju je predvodio Korlis Viljamson ( ubacio 15 od svojih 19 poena), Detroit došao do važne pobede. Kingsi su tako prekinuli seriju od 6 uzastopnih pobeda, a da ekipi iz Kalifornije koja ima jedan od najboljih napada u ligi , bukvalno ništa nije polazilo za rukom, govori i podatak da u poslednjih 5 minuta nisu postigli koš ( serija Detroita 15-1):

Rik Adelman: Nadam se da smo naučili lekciju – mora se igrati svih 48 minuta. Protiv najboljih timova na Istoku kada imate prednost morate igrati do kraja. Mi nismo odgovorili na izazov i odneli su nam utakmicu ispred nosa»

Sa druge strane, Sijetl je u svojoj Ki Areni pobedio Los Andjeles Lejkerse sa ubedljivih 119.98, uz sjajnu igru Predraga Drobnjaka koji je meč završio sa 20 poena i 5 skokova i to za samo 20-tak minuta u igri !

Soniksi su meč praktično rešili u drugoj četvrtini u kojoj su nadigrali Lejkerse i stvorili  20 poena razlike. Na odmor se otišlo sa 57:36 za Sijetl, a od tog momenta aktuelni šampioni nisu prišli na manju razliku. Razloge poraza treba tražiti u dva igrača – Rej Alenu koji je ubacio 32 poena i Kobe Brajantu koji je imao očajno veče ( 14 poena – šut 13-5). Do kraja regularnog dela sezone, za Lejkerse je ostalo  još 9 utakmica, a duel sa Kingsima je sve bliži: Aktuelni šampioni zaostaju za jedan poraz u odnosu na Jutu koja je 6. na Zapadu.

U derbiju večeri Dalas je bio ubedljiv protiv Minesote, dok je San Antonio zabeležio vrednu pobedu u Nju Orliansu.

Vašington je posle dve odlične igre u Sijetlu i Portlandu «zabrljao» u Denveru i ponovo doveo svoj plasman u plej of u pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: