Počinje NBA sezona na TV B92

Izvor: B92

Četvrtak, 31.10.2002.

18:42

Default images

Televizija B92 u petak počinje sa novom sezonom prenosa NBA lige.

Gledaoci TV B92 biće u prilici da gledaju čak 11 utakmica Sakramenta, Vlade Divca i Pedje Stojakovića tokom regularnog dela sezone. Tu je i 7 mečeva L. A. Klipersa Marka Jarića, 5 susreta Minesote Igora Rakočevića, 4 susreta Detroita Željka Rebrače, 3 utakmice Sijetl Supersoniksa, Vladimira Radmanovića i Pedje Drobnjaka, 2 utakmice Denvera, Predraga Savovića i 1 meč Vašingtona, za koji će nastupati Ratko Varda. Takodje ćete biti u prilici da gledate 9 utakmica šampiona NBA lige, ekipe L. A. Lejkersa.

Komentator NBA lige i novinar B92 Ilija Kovačić najavio je na promociji nove sezone u beogradskom Medija centru da će se naša televizija skoncentrisati na timove za koje nastupaju jugoslovenski košarkaši:

Posle završetka svetskog prvenstva u Indijanapolisu, i poraza američke reprezentacije postavilo se zaista pitanje – Da li uopšte NBA liga poseduje kvalitet, koji je godinama imala. Medjutim, treba napomenuti da u redovima svetskog šampiona čak šestorica igrača potiču iz NBA lige. To je upravo bila i naša vodilja kada smo pravili spisak utakmica koje ćemo prenositi. U našoj zemlji, naravno, najveće interesovanje postoji za mečeve timova za koje nastupaju “naši” igrači. Samim tim smo i omogućili da prilikom pravljenja rasporeda da zadovoljimo sve ukuse – i onog prosečnog gledaoca, koji od NBA lige prati samo Sakramento Kingse, pa sve do onih vrhunskih znalaca koji prate dobar basket. Treba istaći da je istočna konferencija ove godine nešto jača nego ranijih godina. Treba posebno obratiti pažnju na ekipe kao što su Nju Džersi, Orlando, Filadelfija i Boston. Na “zapadu” su naravno Lejkersi i Kingsi, na koje treba obratiti najviše pažnje jer je po mnogima ova sezona ta u kojoj mogu da dodju do samog kraja.”, rekao je Kovačić.

Ovo će biti četvrta godina kako B92 (kao i sve članice ANEM-a) prenosi najjaču profesionalnu ligu na svetu (prenosi obezbedjeni za sledeće 3 sezone).

Opširnije o tome govorio je glavni i odgovorni urednik RTV B92 Veran Matić:

"Za razliku od prethodnih godina bitka oko ugovora je bila izuzetno velika i jaka. Bilo je puno onih koji su bili zainteresovani da uzmu prava na NBA prenosa. Medjutim, B92 i ANEM i fer odnosi sa NBA organizacijom u proteklih nekoliko godina su bobedili. Napravili smo dobar raspored, gde su najviše zastupljeni jugoslovenski košarkaši, koji naravno privlače najviše pažnje domaće javnosti. Bilo je veoma teško birati. Postoje “paketi” koji se prave za Evropu. Mi smo napravili nekoliko izmena, tako da će biti zadovoljni i oni koji najviše očekuju "naše" igrače, ali i oni koji vole da gledaju i ostale klubove iz vrha NBA lige. Ove prenose će moći da gledaju u Srbiji, Crnoj Gori, kao i na Kosovu.

Prenosi – najvažniji podaci: 48 utakmica regularne sezone, "All star" utakmica, 24 plej-of mečeva, sve utakmice finala plej ofa, NBA draft, 36 NBA action nedeljnih magazina.

U planu je specijalna emisija "NBA studio" (nedeljom od 15 i 30) u kojoj će gostovati košarkaški stručnjaci.

Podsećamo, prvi prenos možete gledati u noći izmedju petka i subote, kada se sastaju ekipe Nju Džersi Netsa i Indijane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: