Riku Foksu šest, Dagu Kristiju dve utakmice neigranja!

Izvor: B92, zvanicni sajt

Ponedeljak, 28.10.2002.

23:16

Default images

Igrač LA Lejkersa Rik Foks i Sakramento Kingsa Dag Kristi neće nastupiti na početku nove NBA sezone za svoje ekipe.

NBA liga kaznila je Foksa sa šest, a Kristija sa dve utakmice neigranja zbog tuče na poslednjoj pripremnoj utakmici koja je krajem prošle nedelje odigrana u Los Andjelesu.

Zanimljivo je da , iako se očekivalo, NBA liga nije kaznila igrače Sakramenta koji su sa klupe učestvovali "u gužvi" koja je nastala posle incidenta u kojem su glavni akteri bili Foks i Kristi.

"Naša procena je da su igrači Kingsa ustali sa klupe kako bi sprečili dalju tuču i zato smo u ovoj krajnje neobičnoj situaciji odlučili da ne primenimo pravilo po kojem se igrač koji napusti klupu tokom incidenta automatski suspenduje", rekao je novinarima potpredsednik NBA lige Stju Džekson.

Podsetimo, sve je počelo tučom Rika Foksa i Daga Kristija, koji su razmenili nekoliko udaraca na terenu.Ali, nije se sve na tome završilo s obzirom da je  Foks zatim “potražio” Kristija u tunelu, iako ga je sudija poslao na potpuno suprotnu stranu.

U svadju se umešao i Šekil O’Nil (nije igrao) i pokušao da smiri strasti, ali je on ubrzo došao u sukob sa Vlade Divcem. Trener Lejkersa Fil Džekson okrivio je sudije za tuču u tunelu, dok je RIk Adelman izjavio da je za ceo incident krivo obezbedjenje...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: