Nova konkurencija Rakočeviću - Rod Striklend

Izvor: B92, ESPN

Ponedeljak, 28.10.2002.

09:26

Default images

Samo dva dana početak regularne NBA sezone, ekipa Minesota Timbervulfsa dovela je još jedno pojačanje na poziciji plejmejkera.

NBA veteran Rod Striklend dogovorio se sa vlasnicima T - Vulfsa o potpisivanju ugovora na jednu sezonu, za najmanje 1,03 miliona dolara, što je minimum za igrače koji imaju više od 10 godina iskustva u ligi.

Striklend (36.godina) ima mnogo više NBA sezona u nogama - 14, a poslednju je igrao za ekipu Majamija uz prosečan učinak od 10,4 poena i 6,1 asistencija po utakmici. Ovo je Striklendu 6 NBA tim.

Minesota se za ovaj transfer odlučila pre svega zbog nedostatka iskusnih igrača na poziciji 1.

Problem za Vulfse je što je nekada startni plej Terel Brendon i dalje povredjen, a nedavno je zbog povrede kolena za celu sezonu izgubljen i Felipe Lopez.

U predsezoni, trener Flip Saunders mogao je zato da računa samo na usluge Troja Hadsona, Kendala Gila i jugoslovenskog rukija Igora Rakočevića, što je ocenjeno kao rizično za dugu u napornu NBA sezonu koja predstoji.

Rakočević je u predsezoni pružao solidne partije - za prosečno 20,7 minuta na parketu imao je učinak od 5,6 poena, 2 asistencije i 1 ukradenu loptu.

Igor verovatno nije oduševljen dolaskom Striklenda, jer je vrlo verovatno da će mu on smanjiti minutažu u ruki sezoni, iako je vremešni igrač doveden da bude podrška mladjim saigračima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: