Novosti pred početak trening kampova

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Ponedeljak, 30.09.2002.

10:14

Default images
Približava se otvaranje trening kampova svih klubova NBA lige (utorak), ali pijaca i dalje ne miruje, jer još uvek ima dosta igrača bez angažmana. Pored toga, američki mediji bave se i prognozama nove sezone.

U najtežoj poziciji sigurno su veterani koji svake sezone moraju da uvere vlasnike klubova ( a oni su po smanjenju seleri kepa još tvrdji na novcu) – da mogu sa uspehom da se »nose« sa mladjim igračima i nadolazećim zvezdama NBA lige.

Prva žrtva je bivši plej Niksa i Pejsersa, Mark Džekson koji je otpušten iz Denvera, dok su u potrazi za klubom Rod Striklend i Čarls Oukli. Prvi je odustao od ponude Klivlenda zbog želje da igra u jačem klubu i za više od ponudjenih milion dolara – što je minimum za potpis veterana. Sa druge strane, krilni centar Čarls Oukli pregovaraće ove nedelje sa predstavnicima Vašingtona.

Već sada je izvesno da će natezanja oko novog ugovora biti i na relaciji Juta – Karl Maloun. Kako prenose lokalni mediji u Solt Lejk Sitiju najpoznatiji američki kamiondžija nije prisustvovao večeri koju je priredio vlasnik kluba Leri Miler – što je snažan indikator da Džezeri neće produžiti ugovor sa Malounom na kraju ove sezone ( Malounu ističe 4-godišnji ugovor vredan 67 miliona dolara). Ako se zna da je Maloun najavio da će igrati i dalje – onda je jasno da se to neće dogoditi u državi Mormona. Ovaj epilog je još izvesniji, ako se zna da je Stokton najavio povlačenje na kraju sezone, otišao je i Rasel – što praktično znači da je jedna era gotova.

I pored najave velikih kupovina i trejdova sledećeg leta, kada će veliki broj dobrih igrača biti slobodan u izboru novog kluba, jedna razmena možda će se obaviti i brže nego što mnogi očekuju. Poznato je da Kevin Garnet želi uspeh i značajniji rezultat u karijeri – i to brzo. Potezi generalnog menadžera T-vulvsa Kevina MekHejla ovog leta nisu doneli značajnija pojačanja u Mineapolis – čak se smatra da je tim slabiji nego prošle sezone. Uz to ostao je Voli Šerbijak koji nije baš omiljen lik u očima Garneta. Ako se uz to doda da Garnet ima najjači ugovor u NBA ligi, onda je jasno da je postoji obostrana želja za rastankom. Kako prenose američki mediji, Minesota i Portland pregovaraju o razmeni igrača koja bi bila obavljena u toku prvog dela sezone. U Oregon bi naravno otišao Garnet, dok bi u Minesotu došli u paketu Rašid Valas i Bonzi Vels. Pored toga, jedan od vlasnika Majkrosofta i vlasnik Portlanda Pol Alen mogao bi i da poveća platu Garnetu – jer mu taksa na luksuz ne predstavlja nikakav problem.

Za Jugoslovene je pred početak kampova, sigurno najinteresantnije šta će se dogoditi sa pregovorima Dejana Koturovića i Toronto Reptorsa. Prema poslednjim informacijama, jedini klub iz Kanade pozvao je u trening kamp bivšeg centra Sijetla i Los Andjeles Lejkersa, 24-godišnjeg Dželani MekKoja. Vest koja sigurno ne ide u prilog 30-godišnjem jugoslovenskom košarkašu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: