Hoce li Jao Ming zaigrati za Hjuston ?

Izvor: B92, AFP

Sreda, 24.07.2002.

17:27

Default images

Predstavnik Hjuston Rokitsa Majkl Goldberg otputovao je u Kinu na zavrsne pregovore sa 1.pikom ovogodisnjeg drafta Jao Mingom, predstavnicima kluba Sangaj Sarks i zvanicnicima kineske lige.

Kako prenose americki mediji, izvor blizak klubu iz Teksasa rekao je » da ce pregovori bizi veoma teski jer je ostalo jos mnogo nerazresenih pitanja«.

Medjutim, najteza prepreka za klub iz Hjustona pojavila se pre nekoliko nedelja, a to je nerazresena sudbina kosarkasa Dalasa Vang Zi Zija koji je bukvalno odbio da se vrati u Kinu po isteku ugovora sa Meveriksima. Za sada nije poznato gde se nalazi Zi-Zi, osim da je nestao u Los Andjelesu.

Upravo zbog tog slucaja, sportskim novinarima u Kini je do daljeg zabranjeno da pisu o Zi Ziju i o pregovorima Rokitsa i Minga.

Sta je sve potrebno da ucini Goldberg kako bi uverio da je odlazak Jao Minga u NBA u interesu Kine:

1. Potpisivanje ugovora sa igracem
2. Uskladjivanje obestecenja i potpisivanje ugovora sa Mingovim klubom Sangaj Sarksima
3. Dogovor sa celnicima kineske kosarkaske federacije.

Rokitsi ce morati da potpisu i neku vrstu garancije da ce Jao Ming biti slobodan da nastupa na mecevima reprezentacije Kine.

Medjutim, vec sada se u SAD zna da najtezi deo posla ceka Hjuston u kosarkaskom savezu Kine. Ocekuje se da ce Jao po ugovoru dobiti maksimum koji je garantovan najbolje rangiranim pikovima na draftu, a polovina tog novca ide savezu. Povrh svega, Kinezi bi mogli da zahtevaju da i NBA potpise papir kojim se obavezuje da ce se Ming vratiti u Kinu kada je to potrebno.

Jasno je da je situaciju zakomplikovao Vang Zi-Zi, koji je i pored dogovora sa Dalasom i NBA ligom umesto u Kini krajem juna zavrsio na letnjem kampu Golden Stejt Vororsa.

Da li ce se dogoditi da 1.pik sa drafta ne nastupi u NBA ligi, bice poznato pocetkom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: