Novosti iz lige i najave novih trejdova

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Sreda, 24.07.2002.

12:35

Default images
Dok se u NBA jos uvek analizira rizican trejd Bostona i Sijetla (prvenstveno dolazak Bejkera u redove Kelta), najvecu paznju privlace poseta jedne od najvecih zvezda ovogogodisnjeg prelaznog roka Rasarda Luisa Dalasu,otkaz Brajonu Raselu u Juti , i moguci trejdovi Cikago – Orlando i Njujork – Klivlend. Vest je svakako, i da nema vesti o pregovorima Majka Bibija i Sakramento Kingsa.

Kao sto je poznato pored Bibija, verovatno jedini igrac koji moze da trazi preko 90 miliona dolara ( ali ih verovatno nece dobiti ) ove godine je 22-godisnji Rasard Luis. Pregovori traju vec neko vreme, medjutim za sada nema vesti o pomaku u cenjkanju, osim da je Sijetl za 6 godisnji ugovor spreman da ponudi izmedju 50-55 miliona dolara.. U medjuvremenu americki mediji prenose da je Luis pomalo i izgubivsi strpljenje odlucio da poseti organizaciju Dalas Meveriksa ( uobicajeno u NBA )i sastane se sa vlasnikom Mevsa Markom Kjubanon koji Luis ( rodom iz Hjustona) zbog velikih ugovora nece moci da ponudi vise od 15 miliona dolara za 3 –godisnji ugovor.

Sa druge strane, posle 9 godina Dzezeri nisu ponudili novi ugovor starteru Brajonu Raselu:

Sto se tice Rasela, sa njim nece biti produzen ugovor – izjavio je potpredsednik Jute Kevin O Konor. Agent igraca Dvajt Majnli izjavio je da cudi odnos kluba prema igracu koji je kompletnu 9 godisnju karijeru u NBA proveo upravo u Solt Lejk Sitiju: Cudi odnos kluba – niko ga nije zvao, ni predsednik, ni trener. Secam se da ga je prosli put kao slobodnog agenta, vlasnik Lari Miler prosto preklinjao da ostane u klubu. Za Rasela su najvece interesovanje pokazali Dalas i Majami. Da se neko ne bi zabrinuo nad sudbinom Rasela – on je upravo okoncao 4-godisnji ugovor vredan preko 20 miliona dolara.

Bulsi su ponudili trejd Orlandu, u kome je glavna zvezda igrac Medzika Majk Miler. U zamenu za Milera, menadzer Bulsa Dzeri Kraus ponudio je Markusa Fizera i Dzamala Kroforda. Ukoliko do te razmene ne dodje. druga meta Cikaga je igrac Filadelfije Met Harpring.

Za kraj, predstavnici Niksa i Kavalirsa demantovali su informacije da je postignut dogovor o trejdu u koji bi bio ukljucen Andre Miler. Menadzeri Skot Lejden ( Njujork) i Bil Pekson (Klivlend) sastali su se tokom meceva letnje lige u Solt Lejk Sitiju. Kevsi i dalje zele trejd, ali je problem treci tim – jer ne zele Sprivela. Pored Milera, Niksi zele da angazuju jednog visokog igraca koji ce zatvoriti reket koji se »ispraznio« odlaskom Markusa Kembija. Kao glavni kandidati spominju se Majkl Doleak i Kion Klark iz Toronta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: