Obavljen (najavljeni) trejd Bostona i Sijetla

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2002.

07:40

Default images
Ekipe Bostona i Sijetla obavile su u ponedeljak veliki ( i najavljivani ) trejd u koji je ukljuceno 5 igraca.

U Boston su presli Vin Bejker i Semond Vilijams, dok su u suprotnom smeru, u Sijetl otisli Keni Anderson, Vitali Potapenko i Dzo Forte.

»Glavne zvezde« over razmene sigurno su Bejker i Keni Anderson. Bejker cija je karijera ( bar po statistikama) u silaznoj putanji, postizao je prosle sezone prosecno 14 poena i 6,4 skoka po mecu, a bio je starter u 41.mecu Soniksa. Sa druge strane Anderson je u jednoj od najboljih sezona u karijeri bio treci igrac Bostona po ucinku, iza dinamicnog dua Vokera i Pirsa.

Namera oba tima nije zelja da se posebno pojacaju rosteri – vec klupske kase. Bejker je u sred 7-godisnjeg ugovora ( ostalo mu je jos 4 godine vazeceg ugovora - naredne sezone treba da primi 12,4 miliona dolara po ugovoru), sto znaci da ce Soniksi kraj naredne sezone docekati sa prostorom od 9 miliona dolara ispod seleri kepa– sto ih cini ozbiljnim igracima u narednom prelaznom roku koji je prepun dobrih slobodnih agenata. Sa druge strane Keni Anderson je u poslednjoj godini ugovora sa Keltima, sto znaci da ce ukoliko zele, u Sijetlu moci i njega da se oslobode narednog leta. Jedini problem ostaje Vitalij Potapenko koji do kraja ugovora ( 3 godine) treba da primi 27 miliona dolara. Odlazak Bejkera znaci i da su se u Soniksima odlucili da pruze ozbiljnu sansu Vladimiru Radmanovicu, koji se tokom prosle sezone dosta "gusio" upravo sa Bejkerom. Slicna situacija je i sa Predragom Drobnjakom - odlazak Vina Bejkera znaci vise prostora u igri ( ostaje samo pitanje da li trener MekMilan ozbiljno racuna na Potapenka).

Dolazak Bejkera na istok ( gde je postigao najvece uspehe kao igrac Milvokija) treba da popuni rupu koja ce nastati odlaskom slobodnog agenta Rodnija Rodzersa. Kelti nece biti u stanju da ga zadrze zbog smanjenja seleri kepa. Ovim velikim trejdom samo su potvrdjene tvrdnje da ce klubovi morati da izvode svakakve kombinacije, kako bi nekako doskocili smanjenju seleri kepa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: