Stokton igra i sledece sezone?

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 27.06.2002.

13:46

Default images

Legendarnom plejmejkeru Jute Dzez iz americke profesionalne kosarkaske lige (NBA) Dzonu Stoktonu nedavno je operisan desni lakat, ali vlasnik kluba Leri Miler se i dalje nada da ce se kosarkas vratiti i odigrati svoju 19. NBA sezonu.

Miler je vest o operaciji objavio sinoc dok je tim raspravljao o strategiji pred draft.

"Samo su otvorili zglob i ocistili ga", rekao je on kako je tekla operacija.

Miler je rekao da Juta zeli da bar na jednu sezonu upari Stoktona i novajliju sa proslogodisnjeg drafta, Spanca Raula Lopeza. Dodatni problem toj nameri mogli bi da predstavljaju pregovori sa njegovim klubom, madridskim Realom.

"Zelim da ga vidim ovde kada pocne letnja liga", rekao je on.

Lopez je prosle godine izabran kao 24. na draftu, a prosle sezone je pauzirao sest meseci, zbog povrede desnog kolena, i odigrao je samo pet meceva za Real.

Pozicija kreatora igre u Juti jedno je od kljucnih pitanja u medjusezoni. Dzon Kroti, koji je zbog povrede kolena prosle sezone propustio 41 utakmicu i doigravanje, samo je jedan od cak osam slobodnih igraca u klubu.

"Ima nekih pristojnih plejmejkera ove sezone. Snaci cemo se, makar i uz pomoc stapa i kanapa", rekao je Miler.

Zvanicnici Jute su se nadali da ce znati Stoktonove planove znatno pre drafta, ali je Miler rekao da je popustio nedugo posto je Juta eliminisana od Sakramenta u prvoj rundi plej-ofa.

"Rekli smo mu da je vaznije nego ikad da se ne zuri. Osetili smo da bi pozurivanje da donese odluku izgledalo kao pozurivanje da se ne vrati. Onda sam igrao malo prljavo, rekao sam mu da nam je zaista potreban", kazao je on.

Poslednjih godina Stokton se svakog septembra sastajao sa Milerom da bi napravili planove za predstojecu sezonu i pregovarali o ugovoru. Stokton je marta ove godine napunio 40 godina, a sve poslove obavlja sam, jer nema agenta.

Prosle jeseni Stokton je potpisao dvogodisnji ugovor, ali je posle serije sa Sakramentom rekao da jos nije doneo odluku o sledecoj sezoni.

"Osecam da jos uvek mogu da se takmicim. Jos uvek uzivam u igri, ali postoje tu i dodatni faktori, kao sto su porodica i mnoge druge stvari", rekao je Stokton aprila ove godine.

Stokton je odlicno odigrao ove sezone, belezeci u proseku 13,4 poena i 8,2 asistencije po utakmici, da bi u poslednjih 12 meceva ucinak povisio na 17 poena i 9,4 asistencije. Te utakmice je odigrao posto je 26. marta napunio 40 godina.

U plej-of utakmicama sa Sakramentom postizao je u proseku 12,5 poena, 10 asistencija i dve izgubljene lopte.

"On je sjajan tip", rekao je Miler.

Stokton sa 15.177 asistencija i 3.128 ukradenih lopti predvodi NBA ligu na listi najuspesnijih svih vremena
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: