Majk Danlivi Jr. ipak na draftu

Izvor: B92, ESPN

Sreda, 19.06.2002.

13:15

Default images
Nakon Jao Minga i Dzeja Vilijamsa koji ce gotovo sigurno zauzeti prva dva mesta na predstojecem draftu, i junior univerziteta Djuk Majk Danlivi je odlucio da izadje na ovogodisnji draft, najverovatnije kao treci pik.

Vest sama po sebi nije senzacionalna ali je u mnogobrojnim analizama Danlivi bio mozda i kljuc ovogodisnjeg drafta i rasporeda ostalih igraca u 1.krugu – jer po procenama »luta« izmedju 3. i 8.pozicije na draftu.

Podsetimo ovaj kosarkas Djuka je do utorka bio neodlucan da li ce izaci na ovogodisnju pijacu jer je bio nezadovoljan cinjenicom da ce najverovatnije u ekipu Golden Stejta koja upravo kao treca bira na draftu. Od ranije je poznato da ce Hjuston »pokupiti« 225 santimetara visokog Jao Minga, dok ce »novi Dzordan« Dzej Vilijams otici u Cikago da pokusa da ponovo izgradi kosarkasku dinastiju u ovom gradu.

Ostao je samo visoki Majk Danlivi koji je kao i Vilijams igrao ove sezone za Djuk.Do utorka postojale su opravdane sumnje da ce se Danlivi vratiti na zavrsnu godinu na koledzu i sacekati bolju priliku sledece sezone, ali kako prenosi ESPN Danlivi (sin poznatog trenera ) je saopstio trenerima Djuka da se ne vraca na zavrsnu sezonu, i da odlazi u NBA.

Ovakva odluka delom je izazvana i cinjenicom da ce bivsa legenda NBA i Voriorsa Kris Malin od ove sezone biti glavni covek za angazovanje igraca i trenera. Kao glavni kandidat za mesto novog trenera spominje se Majk Danlivi Senior.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: